Zoka

Aan het begin van de vakantie zijn verschillende kinderen naar zoka geweest. Maud en Amy hebben een stukje geschreven over zoka. Foto’s zijn hier te vinden.

Op zondag gingen we naar Zoka! Toen we aankwamen, stond er een tent klaar waar we onze bedden op moesten maken. Elke groep had een eigen dorp. Ons dorp heette Tikadorp 4. Daarna gingen we naar het amfitheater waar de opening was. Daarna moesten de ouders weer naar huis en begonnen we met een kennismakingsspel.

We gingen lekker laat slapen en werden elke ochtend om 7.30 wakker gemaakt. We gingen elke dag gymmen, soms in de ochtend en soms in de middag of avond.

We deden waterspelletjes, raadspelletjes en spelletjes in het bos. In de avond gingen we naar het kampvuur. We moesten een touw vasthouden terwijl je niks zag, want je capuchon zat voor je gezicht. We zijn ook een keer met de bus naar het zwembad geweest. We hebben ook elkaar onder geverfd en daarna gingen we discodouchen.

Op zaterdag kwamen alle ouders weer en opa’s en oma’s en gingen we weer naar het amfitheater om het af te sluiten.

Het was super leuk en volgend jaar wil ik weer terug!

Maud

————————–

In de zomervakantie ben ik een week op kamp geweest. Toen ik daar aankwam leerde ik gelijk mijn tent kennen, ik kende bijna niemand behalve Maud. We waren met 9 meisjes in onze tent en ze waren super aardig!

Elke dag werd je wakker gemaakt met muziek en ging je met z’n allen ontbijten. Daarna gingen we meestal een spel doen. Bijna elke dag deden we wel spelletjes. Ook hebben we nog een Playback filmpje gemaakt dat was heel erg leuk.

Ook konden we elke dag turnen, dan kon je oefenen wat je zelf wilde en ze leerde je ook heel veel dingen en ze hielpen je ook heel goed. 1 dag in de week gingen we zwemmen het was daar heel groot en leuk en je had ook heel veel glijbanen. Op kamp heb ik ook echt heel veel leuke en grappige liedjes geleerd, je had namelijk het kamplied en dat was dan een bekend liedje maar met een andere tekst. We hadden ook een kampdans dat was ook op een bekend liedje en die oefende je heel vaak. Op de laatste dag hadden we een disco als afsluiting ze draaide daar allemaal hele leuke muziek en je kon ook wat drinken en eten pakken en dat was super gezellig!! Ik vond het heel erg jammer dat ik weer naar huis moest maar het was echt super leuk!

Volgend jaar ga ik zeker weer !

Amy van der Burgh

Geplaatst in Geen categorie.