Winst voor K&V keuze B

Zaterdag 23 januari 2016 ging trainster Evelien Lagendijk met de keuze B meisjes van K&V naar Giessenburg. Ze moesten daar hun eerste wedstrijd voor het RTT turnen, tegen VRIDOS.
Helaas zonder de zieke Sarah Baas, maar Noa Verwolf die in november haar arm op 2 plaatsen brak was na 1 training klaar om op 2 toestellen mee te turnen. Tamara Boer turnt pas sinds september en ook zij kon al op 2 toestellen meedoen.

K&V begon de wedstrijd op brug. Ondanks wat kleine foutjes turnden de Lekkerlandse meisjes mooie oefeningen, Hester turnde een bijna foutloze oefening en haar 12.00 was de hoogste score die in deze wedstrijd is geturnd. Annick, Emily en Gloria turnden voor het eerst een salto af in een wedstrijd, bij alle 3 ging dit keurig. Noa heeft na 1 training een keurige brugoefening laten zien. K&V wist dit onderdeel met 54,30 – 53,00 te winnen.
Vervolgens moest er over de pegasus gesprongen worden, helaas zijn ze in Giessenburg niet in het bezit van een verenplank waardoor er met een gewone plank gesprongen moest worden. Geen probleem voor Hester en Ivana, de sprongen waren wel iets minder mooi dan normaal maar toch hebben ze het goed gedaan. Annick, Emily en Gloria kozen ervoor om met minitramp te springen wat 1 punt aftrek oplevert, maar wel een mooie sprong. Ook Noa wilde wel proberen of ze met trampo kon springen en behaalde een keurige 10.15. Het was voor deze meiden voor het eerst dat ze in een wedstrijd over de pegasus moesten springen. De meiden hebben naar vermogen gesprongen maar moesten de winst aan Vridos laten. Ze wonnen met 55,35 – 52,80.

Op de balk moesten Annick, Gloria en Tamara voortijdig de balk verlaten, maar dit gebeurde ook bij Vridos. Hester en Ivana turnden de hoogste scores op balk. Noa koos ervoor om geen balk te turnen, ze had na 1 training te weinig vertrouwen. De uitslag op balk was precies gelijk, allebei de teams 50,50.

Het laatste onderdeel, vloer, moest de beslissing brengen. Voor 4 van de 6 Lekkerlandse meisjes was het de eerste keer dat ze een vloeroefening op muziek in een wedstrijd moesten turnen. K&V liet keurige oefeningen met veel overtuiging zien, Gloria werd zelfs 3e op vloer. K&V won dan ook dit onderdeel met 53,10 – 49,10.
Het was geen groot verschil, maar K&V won de wedstrijd met 210,70 – 207,95.IMG_2229

Individueel werd Hester Hijstek 1e
4e Ivana Lagendijk
5e Gloria Kabeya
7e Annick vd Graaf
8e Emily Molenaar
Noa Verwolf en Tamara Boer werden resp. 14e en 15e omdat ze maar 2 van de 4 onderdelen turnden.

Volgende week zaterdag, 30 januari turnt de instap hun eerste wedstrijd dit seizoen. Dit is een thuiswedstrijd tegen Sparta Dordrecht. De wedstrijd is in het carillon en begint om 9.00 uur.

Geplaatst in Geen categorie.