Wedstrijden keuze B en verplicht B (21-3)

Zaterdag 21 maart hadden we 2 wedstrijden in Groot Ammers, eerst  keuze B samen met WIK tegen OKK Gorinchem, daarna verplicht B 1 tegen WIK Groot Ammers.
Onze keuze B meiden begonnen de wedstrijd op brug, helaas was voor Tatum de brug weer te laag en hebben we er wederom voor gekozen om haar geen brug te laten turnen. Ivana en Sarah hadden met inturnen allebei een prachtige oefening met een mooie hoge salto af.  Helaas tijdens de wedstrijd lukte het bij beide niet, ze lieten allebei te vroeg los. Sarah wist nog op haar voeten te komen, bij Ivana werd het helaas een val. Ondanks dat de salto niet perfect was had Sarah toch een hoge score, een 11.45. De brug werd gewonnen door WIK/K&V met 56.95 – 54.95.
Het volgende toestel was sprong, Bij OKK Gorinchem waren er 2 meisjes die een 0 hadden op een sprong en dus niet hoger kwamen dan resp. 5.3 en 4.6. De meisjes van OKK hadden al gesprongen en sprongen met trampo over 1.25 ipv de vereiste 1.35 Omdat het cijfer al gegeven was, mochten Sarah en Hester ook over 1.25. Sarah vond dit wel prettig, maar Hester sprong toch liever over 1.35 zoals ze gewend is. Hester turnde voor het eerst een half in, half uit met een 11.6 score. Tatum, Ivana, Roxan, Moniek en Jessica sprongen keurige overslagen met plank. Op sprong wisten we ook te winnen met een verschil van 10 punten!! 56.45 – 46.60.
Op de balk werd er weer supermooi ingeturnd dus dat beloofde wat voor de wedstrijd. Ivana turnde een prachtige oefening tot de hoge fouetedraai, waar ze er af ging, helaas. Ook Sarah viel een keertje van de balk. Maar de andere meiden bleven er allemaal op, Hester had een heel mooie handstand, zoals ze hem in de training vaak laat zien. Ook balk wisten we te winnen met 56.05 – 50.45.
Het laatste onderdeel was niet echt spannend meer, we stonden inmiddels al 16 punten voor, dus het moest wel heel gek gaan wilde we deze wedstrijd niet winnen. Alle meiden turnden geconcentreerd hun vloeroefening, Sarah voor het eerst met salto en ook dit onderdeel wonnen we 55.7 – 51.85.
De einduitslag was enorm 225.15 – 203.85.

Individueel
1             Moniek
2             Jessica
3             Hester
4             Roxan
7             Ivana
9             Sarah
13           Tatum (3 toestellen)

Daarna was het de beurt aan Verplicht B, helaas was Ruby er niet bij, maar de andere meiden waren zeer gemotiveerd om de wedstrijd te winnen en dus naar de finale te mogen.
De wedstrijd werd gestart op Sprong en brug en onze meiden kozen ervoor om te beginnen op sprong. Tijdens het inturnen ging het bij Ilse even helemaal mis, ze kwam niet uit met haar aanloop en kwam met haar buik tegen de kast. Na wat troostende woorden is ze gelukkig toch verder gegaan. Jill begon op sprong en haar eerste sprong was een 14.00, wat echt heel hoog is. Haar 2e sprong weigerde ze op de plank, wat een 0 betekent. Het gemiddelde van de 2 sprongen was dus maar een 7. De andere meiden moesten dus goed springen om de wedstrijd nog te kunnen winnen (de 5 beste scores tellen voor het eindtotaal). Ze sprongen heel goed  (Noa en Sieb zelfs een 13.93) en bleven daardoor in de buurt van WIK die alles bij elkaar opgeteld nog ietsje beter sprongen. 69.29 – 68.19.
Na de sprong gingen we naar de brug. Noa, Gloria en Maud scoorden boven de 13. Noa had met 13.80 zelfs de hoogste score. De brug wonnen we met 65.70 – 66.35. Het bleef dus erg spannend, na 2 onderdelen was het verschil maar 0,45 punten.
Daarna werd er geturnd op vloer en balk, wij op de balk en WIK op vloer. Noa begon op balk en turnde heel strak haar oefening, helaas viel ze met de koprol maar verder bleef ze er keurig op. Haar oefening was vele malen beter dan tijdens de vorige wedstrijd en haar cijfer was dan ook een mooie 12.30. Daarna ging Jill, die weer liet zien dat je echt niet van de balk hoeft te vallen en er dus ook keurig opbleef. Helaas is haar score dan niet zo heel hoog, maar dat komt door alle minnetjes die ze turnt. We gaan nu hard trainen op de plusjes, zodat haar cijfer omhoog gaat. Ilse en Sieb turnden mooie oefeningen, helaas viel Ilse er bij de koprol af, die altijd zo mooi lukt met inturnen. Sieb had wat problemen met de opsprong en stond aan de andere kant van de balk weer op de grond, maar bleef er tijdens haar verdere oefening keurig op. Gloria begon veelbelovend, ze bleef er keurig op met de radslag, maar was daarna volledig haar spanning kwijt waardoor ze er helaas toch nog 2 keer afviel. Maud turnde weer een mooie strakke oefening, met een hele mooie handstand. Helaas viel ook zij er bij de koprol af. Desondanks had ze van alle meisjes de hoogste score op balk (13.10).
Ook bij de meisjes van WIK ging de balk niet vlekkeloos, ook bij hun vielen er veel meisjes af. Toch wist WIK met een piepklein verschil de balk te winnen, 60.25 – 59.80.
Als laatste onderdeel hadden we vloer, K&V moest wel super strak turnen om de wedstrijd te winnen Ze moesten 0,9 punten hoger scoren dan WIK om gelijk te komen en WIK had al hele mooie vloeroefeningen laten zien. De meeste oefeningen van K&V waren mooi, Maud en Ilse zelfs boven de 13. K&V wist de vloer te winnen met 0,95 punten (62,45 – 63,40) waardoor ze met een wel heel klein verschil 0,05 punten de wedstrijd hebben gewonnen, 257,69 – 257,74. Omdat ze nu 2 van de 3 wedstrijden hebben gewonnen, zijn ze als 2e in de poule geëindigd en mogen ze naar de FINALE op 6 juni in Gorinchem.

Individueel
1             Maud
3             Noa
7             Sieb
8             Gloria
9             Ilse
13           Jill

Geplaatst in Geen categorie.