Verplicht B2 wint overtuigend eerste wedstrijd

In de categorie Verplicht B moest team 2 van K&V Nieuw Lekkerland het afgelopen zaterdag opnemen tegen Vridos Giessenburg.
Helaas moest K&V turnen zonder Sieb Verhoeven, ze was ziek.
De overige 6 meisjes turnden een prima wedstrijd waarin al snel duidelijk werd dat K&V de betere ploeg was.
Heel leuk was dat meisjes uit andere teams: Amber, Melissa, Ernestine, Emily, Annick, Amy en Janelle kwamen kijken om deze meisjes te steunen.
K&V begon de wedstrijd op balk, het was de eerste wedstrijd dus alle meisjes waren behoorlijk zenuwachtig, maar dat was bij de meeste meisjes niet terug te zien aan hun oefening. Uiterst geconcentreerd werd er op de balk geturnd. Lotte, Selina en Shing Yu turnden alle 3 een keurige oefening zonder te vallen. Ze lieten alle 3 voor het eerst een mooie handstand op de balk zien, hij kan nog wat hoger, maar het begin is er. Vervolgens was het de beurt aan Maud, die een prachtige, stabiele oefening liet zien met een huize hoge handstand, zonder van de balk te vallen haalde ze de hoogste balkscore : 14.10. Na Maud was het de beurt aan Rachel, Rachel viel met de koprol van de balk, vol goede moed ging ze verder met haar oefening. Bij de loopsprong wist ze ook niet op de balk te blijven, daarna werd de spanning echt een beetje te veel en viel ze er helaas nog een keer af. Jammer maar dit kan gebeuren bij de balk. Sanne ging als laatste op de balk. Voor Sanne was het de eerste wedstrijd nadat ze in september bij onze selectie is komen turnen, het was dus allemaal heel spannend voor haar. Desondanks turnde ze een prima balkoefening, met alleen een val bij de koprol. Het moet allemaal nog wat strakker, maar ze heeft het supergoed gedaan voor de eerste keer.
K&V wist dit onderdeel met ruim verschil te winnen. 62.05 – 51.80

Na de balk ging de wedstrijd verder op brug ongelijk, ook hier werd keurig geturnd maar de meeste K&V turnsters turnden geen bonuselementen (waarmee je extra punten kan verdienen).
Lotte begon ook op brug en turnde een keurige oefening, ze heeft nu laten zien dat ze wel degelijk brug kan turnen, dus met wat extra training kan ze hier de volgende wedstrijd nog hoger scoren.
Selina liet een mooie oefening zien met een tussenzwaai na de buikdraai, maar wel een mooie hoge afsprong.
Shing Yu turnde een keurige oefening met een bonusafsprong, helaas ging zij ook iets te hard na de buikdraai maar wist zich nog net vast te houden waardoor ze door kon gaan met haar oefening.
Sanne en Rachel zijn pupil 2 en moeten ophurken op de lage ligger om naar de hoge ligger te springen, allebei durven ze dit nog niet goed alleen, dus hebben we dit in deze wedstrijd vervangen door opklimmen (helaas geen bonus maar daardoor wel minder kans om te vallen)
Sanne deed keurig 1 been erover waarna ze haar evenwicht verloor en een of andere vreemde draai maakte en weer op de grond stond. Toen ze het daarna over deed lukte het gewoon heel goed.
Rachel had doordat ze het ophurken weg mocht laten weer wat meer vertrouwen gekregen en turnde een heel mooie oefening.
Maud ging als laatste en turnde een mooie oefening waarbij ze samen met een meisje van Vridos de hoogste score kreeg.
Helaas werd de brug gewonnen door Vridos, 69.20 – 68.85

Na een korte pauze werd door pupil 2 geturnd op vloer en door pupil 1 op sprong, zodat we niet steeds hoefden om te bouwen.
Wij begonnen op lange mat met Sanne, die een hele mooie oefening turnde met veel plusjes (dus extra punten) en haalde met 14.00 punten de op 1 na hoogste score op vloer en dat in haar eerste wedstrijd.
Vervolgens ging Maud, die had alle plusjes en ook hier weer een zeer stabiele oefening, dat was ook wel te zien aan de score 15.60!!
Als laatste pupil 2 turnster turnde Rachel, Ze turnde een keurige, stabiele oefening met weinig plusjes en vloog bij de radslag – radslag op 1 arm een beetje uit de bocht. Misschien kunnen we met wat extra trainen wat plusjes toevoegen.
De pupil 1 meisjes mochten daarna op sprong hun mooie handstand platval laten zien. Ze zagen er bij alle 3 keurig uit en Lotte en Shing Yu scoorden met deze mooie sprongen de hoogste score (13.80)

Nadat we het even hadden omgebouwd ging pupil 1 naar mat en pupil 2 naar sprong.
Lotte en Shing Yu turnden allebei een mooie, stabiele oefening en werden 3e op vloer.
Selina turnde een hele mooie, zeer stabiele oefening. Helaas ging bij de loopsprong haar grote teen dubbel waarbij ze zich behoorlijk pijn deed. Hierdoor vergat ze de 2e loopsprong, maar ging daarna wel heel goed door met haar oefening. Helaas had ze, doordat ze een loopsprong mistte, wel veel puntenaftrek.
Als laatste moesten Sanne, Maud en Rachel hun overslag over de kast springen, voor het eerst in een wedstrijd. Ze hebben dit alle 3 keurig gedaan.

Vloer werd gewonnen door K&V met 70.65 – 56.75, sprong werd eveneens gewonnen met 67.00 – 64.75
In de einduitslag scoorde K&V 26 punten meer dan Vridos, 268.55 – 242.50

In de individuele uitslag werd Maud de Koning eerste
2. Shing Yu van Wijnen
3. Lotte Simons
4. Selina Lemans
7. Sanne de Jong
8. Rachel Verloop

Volgende week turnen de meisjes van Keuze B hun eerste wedstrijd, ze moeten naar Giessenburg om daar tegen Vridos te turnen.

IMG_2183

Geplaatst in Geen categorie.