Verplicht B2 – OKK Dordrecht 28 maart

Om half 9 vertrok Verplicht B2 naar Dordrecht om te turnen tegen OKK. We hadden de pech dat Leonie donderdag van de brug IMG_0016was gevallen en bij de huisartsenpost een diepe wond moest laten hechten (sterkte Leonie). In Dordrecht aangekomen bleek dat daar ook een meisje geblesseerd moest toekijken. Beide teams hadden  5 meisjes dus telden de 4 beste scores.
Emily wilde graag beginnen op balk, helaas viel ze er bij de koprol en de hurksprong af. Dit was geen probleem als de andere meisjes prima zouden turnen. Gelukkig deden ze dit, Annick liet een supermooie oefening zien zonder val en kreeg daarvoor het hoogste cijfer op balk een 13,15.
Janelle had ook een heel mooie oefening, ze viel bijna met de handstand maar wist door goed te spannen nog net op de balk te blijven. Ook Amy en Rachel turnde een mooie oefening, zonder val en allebei voor het eerst voor een loopsprong gekozen ipv een kattensprong wat hun allebei 0.6 punten extra opleverde. De balk werd met 51,20 – 50,65 gewonnen door K&V.
Vervolgens gingen we naar vloer. Annick moest rustiger turnen, dat deed ze en ze turnde een keurige oefening. Daarna was het de beurt aan Amy, ook zij turnde een mooie oefening, de overslag wordt steeds mooier. Annick en Amy  werden allebei  beloond met een 13.80. Rachel turnde netjes haar oefening, bij haar gaat het boogje steeds beter, maar heeft nog steeds veel minnetjes, we gaan hard trainen om wat plusjes te kunnen turnen, zodat haar punten omhoog gaan. Janelle had een keurige oefening, maar vergat de streksprong met ½ draai linksom en rechtsom. Dit werd haar net op tijd voorgezegd door Evelien waardoor ze het nog kon doen. Maar voorzeggen en het in een andere volgorde turnen, leverde flink puntenaftrek op, maar geen 4 punten wat het geval was als ze ze helemaal was vergeten. Als laatste was de beurt aan Emily, na een prachtige overslag en een mooie sprongenserie, ging ze bij de handstanddoorrol ineens plat op haar billen zitten ipv tot hurkzit wat door de jury wordt beoordeeld als een val en ook de bonus niet wordt gegeven. Jammer want dit kostte haar de nodige punten. Bij KDO waren er een aantal meisjes met een 14 waardoor we vloer verloren met 56,20 – 54,05.
Voor sprong moesten we naar een andere aangrenzende zaal. Rachel en Janelle hadden wat moeite met de vering van deze plankoline waardoor beide hun benen wat krom hadden in de aanzweeffase verder waren de sprongen mooi. Amy had een supermooie sprong en de hoogste score van alle meisjes , een 13,00. Ook Annick had 2 mooie sprongen en had met 12,80 daarna de hoogste score. Emily had echt een heel mooie eerste sprong, bij de tweede sprong ging er helaas iets mis in haar aanloop en ging de sprong heel erg mis, gelukkig was het nog wel een overslag zodat ze geen 0 kreeg, maar helaas ging haar gemiddelde wel omlaag. De sprong werd helaas net verloren, 50,90 – 50,80
Het laatste onderdeel de brug, moesten de meisjes gewoon netjes turnen. We hadden ons er al bij neergelegd dat we niet meer zouden winnen. Emily, Janelle en Annick turnden keurige oefeningen, Rachel had ook een keurige oefening, ze viel bijna na de buikdraai maar kon het nog net houden, wel wat aftrek maar gelukkig geen val. Amy had ook een keurige oefening maar waar Rachel zich nog net vast kon houden, lukte dit bij Amy niet ze ging zo hard dat ze helaas wel viel. Ook de brug werd helaas verloren met 54,10 – 53,25.

De einduitslag was in het voordeel van OKK 211,85 – 209,30. Ondanks dit verlies, gaan deze meiden vrijwel zeker naar de Finale.

Geplaatst in Geen categorie.