Verplicht B2 een thuiswedstrijd tegen de Kroospikkers

Zaterdag 4 februari turnde Verplicht B2 een thuiswedstrijd tegen de Kroospikkers. De Kroospikkers heeft net als wij 2 teams, bij ons zijn beide teams gelijkwaardig, bij De Kroospikkers zit er wel degelijk verschil in. Het team waar we vorige keer tegen moesten, waren allemaal beginners en dit team was pupil 2/ jeugd 1 en had al meer ervaring. Als we deze wedstrijd winnen, zou dat in principe betekenen dat we al in de finale staan, want per poule mogen de beste 2 en bij 2 gewonnen wedstrijden kan je alleen nog maar 1e of 2e worden.

De Kroospikkers mochten kiezen waar te beginnen en zij kozen voor de balk. Wij begonnen de wedstrijd op brug. De pupil 1 meiden, Amber, Madelijne en Esther turnden mooie oefeningen. Madelijne moest wel moeite doen, maar bleef dit keer met de buikdraai op de brug. Amber had met 14.15 zelfs de hoogste score van iedereen op de brug.
Bij de pupil 2 turnde Lotte, die tot voor kort nog een hekel aan de brug had, een prachtige oefening. Bij Ernestine ging het helaas even mis, ze klom op de lage ligger en nog voordat ze naar de hoge ligger kon sprongen stond ze alweer op de grond. Beiden hebben beloofd de volgende wedstrijd op te hurken ipv te klimmen.
Ilse begon bij de jeugd1 meisjes en turnde een knappe oefening, met een mooi ophurken, dat wordt nu trainen op de salto…. Janelle en Sanne turnden allebei een mooie oefening met ophurken en salto. Jill vindt dat allemaal nog een beetje spannend, turnde een nette oefening en gaat nu hard trainen op ophurken en/of salto.
De brug werd gewonnen door K&V met 68.80 – 67.00.

Nadat er bij de Kroospikkers behoorlijk wat meisjes van de balk waren gevallen mochten wij het nu gaan proberen. Jill begon sterk en wist met de koprol keurig op de balk te blijven, helaas ging ze wat scheef met de handstand waardoor ze er uiteindelijk toch nog af moest. Ilse bleef de gehele oefening op de balk, nu de oefening nog wat netter, dan wordt de score vanzelf hoger. Sanne had een keurige oefening, maar viel er helaas met een draaitje vanaf. Janelle deed koprol tot rijzit, tenminste dat probeerde ze, maar ze ging een beetje scheef en hing plots als een aapje onder de balk, heel behendig klom ze zonder de grond te raken weer op de balk en vervolgde haar oefening (helaas is dit ook gewoon een val). De pupil 2 meisjes Lotte en Ernestine hadden allebei een val, Lotte terwijl ze op haar tenen stond en Ernestine met de koprol, maar zij turnde wel een mooie salto af, voor het eerst in een wedstrijd. De pupil 1 meisjes turnden keurige oefeningen zonder val, Madelijne en Esther turnden de oefening met een klemrol en kregen daarvoor resp 13.20 en 13.60 en Amber deed een koprol tot hurkzit, 0,6 punt extraen werd beloond met een 14.25.
Balk werd met ruim verschil gewonnen door K&V met 65.25 – 55.85.

Na een korte pauze gingen we verder op sprong en vloer, de Kroospikkers kozen voor vloer en wij gingen dus springen. Alle Lekkerlandse meiden hadden mooie sprongen. Esther, Madelijne en Amber begonnen met handstand platval op verhoogd vlak, waarbij Madelijne de hoogste score behaalde een 13.65. Daarna de pupil 2 meisjes op kast – 1 deel, de overslagen worden elke week mooier en er waren ook hier weer hoge scores. Als laatste waren de jeugd 1 meisjes aan de beurt deze sprongen een zelfde overslag maar nu over de hele kast. Ook hier steeds mooiere overslagen en mooie scores Sanne en Janelle 13.20 en Jill een 12.90. Ilse vindt springen nog steeds eng en moeilijk, met inturnen alle keren geweigerd, uiteindelijk heeft Ilse zelf heel stoer besloten toch te springen voor de wedstrijd. Iedereen was supertrots en ze kreeg een welverdiend applaus van het publiek en haar teamgenootjes, want Ilse heeft beide keren een overslag gesprongen en scoorde een 12.50.
Ook de sprong werd gewonnen met 66.90 – 65.30

Het laatste onderdeel was vloer. Daar werd heel mooi geturnd en werd hoog gescoord. Jill en Ernestine hadden helaas allebei een val, Jill verloor haar evenwicht bij de koprol achterover en Ernestine in hurkzit. Helaas levert een val op de lange mat, hoe klein ook een aftrek van een hele punt op. De pupil 2 meisjes Lotte en Ernestine turnen de meeste plusjes in hun oefening, ieder plusje levert 0,3 punt bonus op ten opzichte van een basiselement, kies je voor makkelijk dan wordt het verschil nog eens 0,3. Lotte had dan ook de hoogste score van de dag 15.15 !!!
De jeugd 1 meisjes hebben de minste plusjes geturnd, omdat deze plusjes best moeilijk zijn waardoor hun score vaak een stukje lager uitkomt.
De pupil 1 meisjes Amber, Madelijne en Esther hadden in deze wedstrijd een extra plusje ze turnden een koprol achterover met gestrekte armen tot ligsteun, wat hun 0,6 punten meer opleverde als in de vorige wedstrijd toen ze hun armen nog gebogen hadden.
Ook het laatste onderdeel werd gewonnen door K&V met72.85 – 68.05

De wedstrijd werd gewonnen door K&V met een verschil van ruim 17 punten: 273.80 – 256.20.

Individueel was dit keer de eerste plaats voor Amber
2e Madelijne
4e Esther
5e Lotte
6e Janelle
8e Sanne
9e Ernestine
11e Ilse
14e Jill

Geplaatst in Geen categorie.