Verplicht B1 – Vridos Giessenburg

Zaterdag turnde Verplicht B1 hun eerste thuiswedstrijd. Nadat ze 2 weken geleden hun wedstrijd bij De Kroospikkers hadden gewonnen, turnde ze vandaag thuis tegen Vridos. Ze moesten dit doen zonder Noor die helaas niet mee kon doen doordat ze ziek is.
Omdat Vridos ervoor koos om op balk te beginnen, begon K&V op brug. Er werden nette oefeningen geturnd. Ondanks hard oefenen lukt het Amy, Maartje en Selina nog niet om op te hurken, dus daarvoor in de plaats klommen ze netjes op de lage ligger wat natuurlijk wel wat puntenaftrek gaf. Rachel heeft voor het eerst keurig met 2 voeten opgehurkt, de salto af durfde ze nog niet alleen, maar dat oefenen we gewoon voor de volgende wedstrijd. Maud turnde een keurige oefening, met ophurken en een hoge salto af wat haar de hoogste score 14.35 opleverde. Ook Zoe en Jemima turnden prachtige oefeningen 13.95 en 13.55.
Bij Vridos was de brug net een beetje beter en zij wonnen dit onderdeel dan ook met 70,15 – 68,70.

Vervolgens ging K&V naar de balk, alle meisjes van Vridos waren er 1 of meerdere keren afgevallen,dus zaak voor de K&V meisjes om er op te blijven. Rachel begon en ze turnde een mooie oefening zonder er vanaf te vallen. Daarna volgde Maud, helaas lukte het Maud niet om er de gehele oefening er op te blijven, maar omdat ze alle plusjes turnde en dus veel bonuspunten kreeg, kreeg ze nog een 13.40. Amy turnde een mooie oefening, waarbij we al rekenen op de val bij die vervelende koprol, helaas gleed haar voet weg bij een draaitje. Amy wilde zichzelf met haar andere voet opvangen, dit mislukte finaal en ze viel heel hard met haar bovenbeen op de balk. Maar deze stoere Amy verbeet haar schrik en pijn, klom weer op de balk en maakte heel stoer haar oefening af waarvoor ze een hard applaus kreeg van al het geschrokken publiek. Daarna moesten Selina en Maartje, die ook allebei met de koprol weer op de grond stonden maar wel mooie oefeningen turnden. Zoe en Jemima lieten allebei een prachtige oefening zien, waarbij ze op de balk wisten te blijven waardoor Jemima de hoogste score op balk kreeg een 13,85 en Zoe een 13.15.

Na een kleine verbouwing, konden alle pupil 1 meisjes, van beide teams, gaan springen. Mooie handstanden voor Jemima en Zoe. Tegelijkertijd turnden de jeugd 1 meisjes op vloer mooie oefeningen , helaas gingen hier wat dingetjes mis. Bij Rachel mislukte de radslag op 1 arm en bij Maud de spagaathandstand. Ach…… we hebben nog wat om op te trainen. Nu ging jeugd 1 naar sprong en pupil 2 naar vloer. Amy, Rachel en Maud lieten een mooie overslag zien, waarbij Maud zelfs een 13.50 scoorde. Selina en Maartje turnden allebei een prachtige vloeroefening, allebei moeten ze nog oefenen op de spagaat, dan hebben ze alle plusjes. Maar desondanks waren de cijfers nu al super! Een 15.35 voor Maartje en een 14.75 voor Selina. Vervolgens turnde de pupil 2 op vloer, Zoe turnde een prachtige oefening die op het laatst bijna nog mis ging bij de kaars, Zoe ging iets te hard en raakte bijna met haar voet de grond wat een val zou betekenen. Ze kreeg voor deze prachtige oefening een 14,25. Tegelijkertijd turnden Selina en Maartje mooie overslagen over de kast. Op vloer was K&V oppermachtig 71,30 – 64,50. Op sprong was het verschil heel klein 0,05, K&V scoorde 66,408 – 66,353.

De einduitslag was 272,508 – 259,103 een verschil van ruim 13 punten in het voordeel van K&V. Individueel waren de verschillen heel klein.
1e Maartje Olivier
2e met 0,078 punten minder Maud de Koning
3e met 0,07 punten minder Zoe van Kooten
4e met 0,68 punten minder Jemima Wolters
7e met 0,1 punt minder dan nummer 6 Selina Lemans
8e Rachel Verloop
9e Amy van der Burgh ook dat scheelde maar 0,025 met degene boven haar

Super gedaan meiden !!!!

Geplaatst in Geen categorie.