Verplicht B 1 uitwedstrijd bij SVHB Hoogblokland

Zaterdag 11 februari 2017 mocht Verplicht B1 voor hun uitwedstrijd naar Hoogblokland om te turnen tegen SVHB. Iedereen was aanwezig, maar Maud en Amy waren allebei verre van fit, beide voelde zich niet lekker maar waren wel aanwezig.

We begonnen de wedstrijd op sprong, bij een uitwedstrijd zijn de toestellen soms net een beetje anders dan je gewend bent. Ook hier was dat het geval, maar vooral de aanloop bij sprong was beduidend korter dan de meiden thuis gewend zijn. Maar je moet doen met wat je krijgt en dus lieten onze meiden gewoon keurige sprongen zien. De hoogste score op sprong bij onze meisjes was voor Zoe die als enige in de 13 punten scoorde 13,13. Amy, die echt niet fit was, was zo duizelig dat we hebben besloten dat het verstandiger was om niet te springen. K&V wist sprong te winnen met 64,68 – 63,48.

Vervolgens gingen we verder op brug, K&V turnde stuk voor stuk prachtige oefeningen. Rachel en Maud turnden allebei een oefening met ophurken en een hele hoge salto af. Voor Rachel was dit de eerste keer in een wedstrijd. Daar werden ze dan ook goed voor beloond Maud een 14,55 en Rachel een 14,25.

Na een korte pauze gingen we verder op balk en vloer, K&V begon op balk. De balk stond eigenlijk te laag, maar de meisjes van K&V vonden dit niet erg en dus heeft Evelien er niets van gezegd. Het nadeel was dat de plank wat hoger was dan we thuis gewend zijn, dus het was even zoeken bij de opsprong. Bij de pupil 1 meisjes waren prachtige oefeningen, helaas wel alle 3 een val, Jemima en Zoe bij de handstand en Noor bij de koprol. Zoe was zo blij dat haar koprol lukte dat een luide YES door de zaal te horen was. Selina en Maartje turnden ook mooie oefeningen en wisten er allebei met de koprol niet op te blijven, al scheelde het bij beide erg weinig en hadden ze hun voeten al wel op de balk. Amy turnde best een mooie oefening, maar doordat ze bij de koprol er al bij de inzet naast ging heeft ze geen echte koprol geturnd en daarvoor kreeg ze helaas 3 punten aftrek. Rachel viel met de kattesprong heel hard van de balk nadat ze eerst hard op de balk viel, dit leverde haar naast een punt aftrek waarschijnlijk een grote blauwe plek op. Onze stoere Rachel klom weer op de balk en ging gewoon verder met haar oefening, maar de pijn en de schrik maakte dat ze het een beetje kwijt was waardoor ze nog 2 keer van de balk viel. Maud had de hoogste score van allemaal, ze kreeg voor haar prachtige oefening een 13,95. K&V won ook balk met 60,40 – 55,75.

Het laatste onderdeel was vloer, ook daar kregen we weer prachtige oefeningen te zien, met zelfs scores in de 15 punten voor Selina (15,10), Maartje (15,25) en Maud (15,30). Ook het laatste toestel werd gewonnen door K&V 74,10 – 68,10.

Doordat we alle onderdelen hadden gewonnen hadden we ook de wedstrijd gewonnen met 250,73 – 268,18 Bijna 18 punten verschil!!
In de individuele uitslag was Maud de Koning 1e
4e Maartje Olivier
5e Zoë van Kooten
6e Selina Lemans
7e Noor van Oostrum
8e Jemima Wolters
9e Rachel Verloop
15e Amy van der Burgh met 3 toestellen

De meiden weten ondanks de winst weer waar ze op moeten trainen, voor iedereen zijn er nog extra plusjes te behalen, maar daar hebben we voldoende tijd voor want we hebben pas over een maand de onderlinge wedstrijden en dan 1 april (geen grap) onze laatste poulewedstrijd thuis tegen de Zilvermeeuw uit Sleeuwijk.
Doordat Verplicht B1 al 3 van de 4 poulewedstrijden hebben gewonnen, staan ze op 3 juni net als verplicht B2 in de finale.

Geplaatst in Geen categorie.