Ook de Instap van K&V wint hun eerste wedstrijd

Zaterdag 30 januari 2016 turnden de jongste meisjes (categorie instap) van K&V Nieuw Lekkerland hun eerste wedstrijd in het Rayon Turn Toernooi tegen Sparta 2 uit Dordrecht.
K&V begon de wedstrijd op balk. Zoë begon met een prachtige oefening, waar ze met inturnen nog keurig met de koprol tot hurkzit op de balk kwam, viel ze er met de wedstrijd helaas vanaf. Jemima turnde een prachtige balkoefening met hele hoge sprongen en bleef er de hele oefening op. Ook Amber had een mooie oefening met handstand en koprol tot hurkzit en ook zij viel er niet af. Madelijne had van alle deelnemende meisjes de mooiste oefening met een hele hoge handstand, deze oefening werd beloond met een 12.90. Noor en Esther hebben nog weinig tot geen wedstrijdervaring en lieten ook hele mooie oefeningen zien, Noor liet zelfs ook een handstand op de balk zien. Dankzij deze mooie oefeningen won K&V dit onderdeel met een klein verschil 60.40 – 59.00.

Op het volgende onderdeel, brug ongelijk, werd heel mooi geturnd met zelfs een 13.30 voor Zoë en Jemima. Hier was K&V ook de betere met een ruim verschil. 63.80 – 57.50

Na een kleine verbouwing kon de wedstrijd verder op sprong. Met prachtige handstanden en zelfs een 13.00 voor Madelijne en een 12.80 voor Amber en Noor. Helaas kwam de aanloop van Esther niet helemaal goed uit waardoor ze niet met 2 voeten gelijktijdig in de plankoline sprong. Dit betekent een 0 voor deze sprong. Gelukkig was haar eerste sprong wel goed en was haar gemiddelde toch nog een 6.20. Desondanks werd ook dit onderdeel gewonnen. 63.55 – 61.10.
Het laatste onderdeel vloer kon weinig meer aan de winst van K&V veranderen, K&V stond inmiddels 10 punten voor op Sparta. De K&V meisjes turnden prachtige matoefeningen, Jemima liet een mooie arabier zien en de andere meisjes turnden allemaal een prachtige overslagen. Noor, Madelijne en Jemima scoorde in de 13 punten en Zoe had echt de hoogste dagscore, een 14.10 voor haar prachtige oefening en met bijna 8 punten verschil werd ook dit onderdeel gewonnen door K&V. 67.10 – 59.50
De einduitslag was 254.85 – 237.10 in het voordeel van K&V Nieuw Lekkerland.

De onderlinge verschillen bij de Lekkerlandse meisjes waren niet groot:IMG_2248
2e Madelijne Griffioen
3e Zoë van Kooten
4e Jemima Wolters
5e Amber den Ouden
6e Noor van Oostrum
11e Esther Roodnat

Zaterdag 6 februari turnt ‘s morgens het team verplicht B2 uit tegen KDO Alblasserdam, ’s middags turnt keuze B een thuiswedstrijd tegen KDO Alblasserdam.

Geplaatst in Geen categorie.