Molenpop gaat sportief

Na de succesvolle editie van Molenpop in 2016, zoekt Stichting Molenpop dit jaar een samenwerking met diverse lokale verenigingen. Op zaterdag 1 juli staat de zaterdagochtend en –middag in het teken van leerzame sportclinics, spannende wedstrijden en mooie demonstraties. Molenpop vindt plaats op het evenemententerrein tussen de tennisvereniging en het zwembad.

Vorig jaar trok het festival ruim 600 bezoekers. Om het dit jaar nog groter op te zetten, is de samenwerking gezocht met tennisvereniging NLTC, basketbalvereniging Klipperstars, gymvereniging Kracht en Vriendschap, volleybalvereniging Molenwiek, voetbalvereniging Nieuw-Lekkerland en zwembad Schoonenburg. Hiermee maakt de stichting duidelijk dat het maatschappelijk belang voorop staat.

In de ochtend kunnen kinderen tot en met twaalf jaar meedoen met een sportcarrousel. Hierbij maken zij kennis met tennis, basketbal, voetbal en (beach)volleybal. ’s-Middags is er plaats voor eigen leden om te sporten op het tijdelijke beachvolleyveld en basketbalcourt. Tevens wordt er een open beachvolleybaltoernooi georganiseerd. De verenigingen geven ook diverse demonstraties. Naast de activiteiten van de verenigingen, blaast zwembad Schoonenburg de zwemmarathon nieuw leven in. Vanaf vroeg in de ochtend tot halverwege de middag wordt er in teams gezwommen.

Erwin Groenendijk van stichting Molenpop verteld: “Onze maatschappelijke rol vinden wij zeer belangrijk. Wij zijn dan ook erg blij met de samenwerking met de verschillende verenigingen. Op deze manier kunnen de verenigingen hun kwaliteiten laten zien en krijgen ze de kans meer leden te werven. Door deze unieke combinatie van sport en muziek in Nieuw-Lekkerland, waar we wederom een podium zijn voor regionale bands en DJ’s, kan het niet anders dan een mooie dag worden voor alle inwoners van Nieuw-Lekkerland en omstreken”.

Kijk voor alle actuele informatie betreffende de derde editie van Molenpop op www.molenpop.com

Geplaatst in Geen categorie.