Laatste wedstrijd Verplicht B2

Zaterdag 13 februari 2016 turnde K&V verplicht B2 de laatste poulewedstrijd voor het rayon Turn Toernooi. Er werd geturnd tegen een combinatieploeg van SVHB Hoogblokland en Apollo Hoornaar. Onze gasten kwamen met 10 meisjes waardoor de wedstrijd wel wat langer duurde. Zij hadden ook maar 1 jurylid, gelukkig hebben wij voldoende juryleden waardoor de wedstrijd niet oneindig lang zou duren. Angelique, Thaga en Laura bedankt. K&V moest turnen zonder Sanne de Jong, ze was helaas ziek. De meiden waren voorafgaand aan de wedstrijd een stuk minder gespannen, ze hadden zich immers al geplaatst voor de finale.

De wedstrijd werd begonnen op de balk. Lotte begon, vorige week een super mooie oefening, helaas viel ze vandaag bij de handstand en de koprol van de balk. Daarna was het de beurt aan Selina, ze turnde een prachtige oefening, maar helaas op het laatste moment, bij de koprol, stond ook Selina op de grond. Verder was haar oefening heel netjes, dus een prachtige score van 11.75. Shing Yu bleef er keurig op, het kostte bij de klemrol een hoop spierkracht, maar ook daar wist ze er op te blijven. Sieb moet als jeugd 1 turnster de moeilijkste oefening turnen. Helaas stond ze na de opsprong meteen al op de grond, maar Sieb liet zich niet kennen en turnde onverstoorbaar heel netjes verder. Nog 2 keer viel ze van de balk maar desondanks bleef ze netjes turnen. Rachel had erge buikpijn van de zenuwen, ze moest er zelfs van huilen. Na een peptalk van Evelien heeft ze keurig haar oefening geturnd, ook zij viel 3 keer van de balk maar heeft het ondanks de pijn in haar buik toch netjes gedaan. Maud had een geweldig mooie oefening. De balk lijkt bij haar altijd net iets breder dan bij de andere meisjes. Dat vond de jury ook en ze kreeg 14.00 punten voor haar oefening. Bij K&V waren er behoorlijk wat vallen, maar ook bij de tegenstander ging het niet helemaal vlekkeloos. Je kon zien dat de meisjes van K&V veel meer ervaring hebben en de oefeningen strakker uitvoerden, waardoor K&V toch dit onderdeel won, met 63.45 – 60.39

Het volgende onderdeel was brug, Sieb turnde een mooie oefening, maar wat normaal nooit gebeurt, gebeurde nu, bij de buikdraai ging het mis en stond ze op de grond. Gelukkig had ze wel hele mooie zwaaien en maakte ze de oefening mooi af. Lotte en Selina laten steeds mooiere brug oefeningen zien. De buikpijn bij Rachel was al stukken minder waardoor ze een keurige oefening kon laten zien. Sieb en Rachel moeten nu hard gaan trainen op ophurken, dat levert extra punten op. Maud en Shing Yu hadden prachtige oefeningen met alle plusjes en scoorden als enige allebei in de 14 punten. Door deze mooie en strakke oefeningen won K&V ook dit toestel met 65.95 – 61.00.

Na een korte pauze waarin de toestellen werden omgebouwd kon de wedstrijd verder op sprong en vloer. Van beide teams begon pupil 1 op sprong en pupil 2 en jeugd 1 op vloer, dit omdat pupil 1 een andere sprongopstelling heeft. Lotte haar eerste sprong was niet geweldig, doordat ze een slechte aanloop had. Haar 2e sprong had wel een goede aanloop en daardoor een prachtige sprong, Shing Yu heeft zoals altijd een hele mooie sprong en daardoor de hoogste score van allemaal 13.50. Sieb, Maud en Rachel sprongen mooie overslagen, waardoor sprong door ons gewonnen werd met 63.45 – 60.39 .

Op vloer waar Sieb, Maud en Rachel begonnen waren we echt duidelijk het betere team. Maud had met 14.95 de hoogste dagscore maar ook onze andere meisjes scoorden hoger dan alle tegenstanders. Ook de vloer werd gewonnen door K&V met 68.40 – 61.05.IMG-20160215-WA0000

De wedstrijd werd met overmacht gewonnen door K&V 254.50 – 235.54. K&V verplicht B2 is nu klaar met de poulewestrijden en gaan ongeslagen naar de finale op 4 juni waar ze vanaf nu dus hard voor kunnen gaan trainen.

Individueel werd Maud de Koning voor de 3e opeenvolgende keer 1e
2e Shing Yu van Wijnen
3e Selina Lemans
4e Lotte Simons
7e Rachel Verloop
12e Sieb Verhoeven

Op 5 maart is de volgende wedstrijd voor K&V, dan is het de beurt aan verplicht B1 die dan hun eerste wedstrijd turnt.

Geplaatst in Geen categorie.