K&V wint 2 keer van KDO Alblasserdam

Zaterdag 6 februari 2016 turnde K&V 2 wedstrijden tegen KDO Alblasserdam. ’s Morgens was het de beurt aan de meisjes verplicht B2, zij moesten naar Alblasserdam om hun wedstrijd te turnen.

K&V begon de wedstrijd op brug, KDO was daarop de betere ploeg, onze meisjes keken hun ogen uit want bij KDO deden ze bijna allemaal salto af. Het waren dan ook bijna allemaal jeugd1 meisjes terwijl wij voornamelijk pupil 1 en 2 meisjes hebben die geen salto in hun oefening hebben. Onze meiden hebben nette oefeningen laten zien, met weinig plusjes, daar moeten we nu hard op gaan trainen. KDO won de brug met 67.90 – 66.40.

Het volgende onderdeel was sprong. Bij sprong waren beide teams erg aan elkaar gewaagd. Het verschil was 0,42. Hier was K&V de beste en won met 65.75 – 65.33.

Vervolgens ging K&V naar de vloer, helaas zonder Rachel. Zij was niet helemaal fit aan de wedstrijd begonnen, halverwege de wedstrijd was ze toch te ziek om verder te turnen. Helaas, maar de volgende keer beter. De Lekkerlandse meisjes turnden mooie oefeningen, helaas vergat Lotte haar streksprongen met ½ draai, dus moest dit even door Evelien worden voorgezegd. Lotte turnde alsnog mooie sprongen en kreeg toch nog een mooie 11.40. K&V won de vloer met 61.55 – 59.90.

Met een voorsprong van 0.6 punten moest op het laatste toestel, de balk, worden geturnd. We begonnen super goed, Lotte, Selina, Shing Yu en Maud bleven allemaal op de balk tijdens hun hele oefening. Maud had de hoogste dagscore, een 14.15. Sieb viel in korte tijd 3 keer van de balk, maar pakte het weer goed op waardoor ze haar oefening op een goede manier af kon maken. Sanne deed met inturnen een keurige koprol op de balk, helaas viel ze er met de wedstrijd af, maar het gaat al steeds beter. Toch was er 1 momentje waarop de concentratie verslapte en Sanne ineens op de grond stond. Dit gaat vanzelf beter als ze wat meer ervaring krijgt. Door de balk met 57.90 – 61.15 te winnen, won K&V de wedstrijd met 254.85 – 251.03.

Volgende week de laatste wedstrijd, nog even hard trainen op de extra plusjes. We hebben ons geplaatst voor de finale, dus kunnen we volgende week de plusjes in de wedstrijd proberen.

Individueel was Maud de Koning de beste turnster, met de hoogste score op brug, sprong en balk.
3e Shing Yu van Wijnen
6e Lotte Simons
7e Selina Lemans
8e Sanne de Jong
12e Sieb Verhoeven
13e Rachel Verloop, die na 2 onderdelen ziek afhaakte.

In de middag werd de volgende wedstrijd geturnd, nu in Nieuw-Lekkerland, ditmaal waren het de keuze B turnsters die het tegen elkaar opnamen.

K&V startte de wedstrijd op brug, Tamara, kan al een brug oefening turnen, maar de wedstrijd kwam toch nog net iets te vroeg voor haar, dus ze liet de brug nog even schieten. Bij Emily en Noa mislukte jammer genoeg het ophurken, maar hadden beide een nette oefening. Sarah zou vandaag voor het eerst ¾ reus en wegzet salto turnen, maar omdat dat niet helemaal lekker ging koos ze voor de zekerheid voor haar oude oefening, een goede keuze want het was een keurige oefening. Ivana turnde ook een prachtige oefening, maar koos ervoor om geen salto af te doen welke meer aftrek op zou leveren dan als ze hem weg zou laten. Annick en Gloria hadden een nette oefening. Hester turnde een zeer strakke brugoefening, haar 12.30 was op brug verreweg de hoogste score deze middag. Ondanks de kleine foutjes van K&V en de moeilijkere oefeningen van KDO met waarschijnlijk ook wat kleine foutjes ging de minimale winst naar K&V 57.25 – 56.80.

Na de brug moest er over de pegasus worden gesprongen. Hester, Ivana en Gloria turnden mooie overslagen met plank. Hester een 11.50 en Ivana een 11.00, terwijl er maar 3 meisjes een score in de 11 punten behaalde. Ook Gloria, liet een prachtige overslag zien. Sarah, Noa, Annick en Emily sprongen hun overslag met trampoline wat hun allemaal een mooie score in de 10 opleverden. Hier was KDO de betere ploeg 54.90 – 53.375.IMG-20160215-WA0001

Na 2 onderdelen en een kleine verbouwing kon er worden verder geturnd. KDO stond voor met 1.075. K&V begon op de balk, terwijl KDO hun vloeroefeningen turnde. Op de balk ging het super goed, iedereen turnde rustig en geconcentreerd haar oefening. Waar Gloria en Tamara er de vorige wedstrijd allebei nog 2 keer afgingen, bleven ze nu gewoon staan. Beide turnden een hele hoge handstand, Gloria scoorde een 11.95 en Tamara een 11.50. Annick wist er dit keer ook op te blijven met een oefening die een stuk rustiger was dan de oefening van de vorige wedstrijd. Noa turnde voor het eerst weer een balkoefening op een wedstrijd nadat ze haar arm heeft gebroken. Vooraf was ze wel wat gespannen, maar het was een mooie oefening zonder val. Sarah turnde een prachtige balkoefening 11.75 .Ook hier was de hoogste score voor Hester 12.55. Bij K&V viel alleen Emily er door de zenuwen 1 keertje af, maar bij KDO vielen de meeste meisjes er 1 of meerdere keren af waardoor het verschil in het voordeel van K&V was 59.05 – 55.90.

Het laatste onderdeel was vloer, Hester 11.30 en Ivana 10.85 hadden de hoogste score op vloer, maar ook de andere meiden lieten mooie vloeroefeningen zien. Gloria laat iedere keer weer zien hoeveel plezier ze in haar vloeroefening heeft. Op vloer was er maar een klein verschil, 52.90 – 52.25 in het voordeel van K&V. De balk heeft het echte verschil gemaakt, waardoor de wedstrijd met 222.575 – 219.85 door K&V werd gewonnen

Voor het publiek en de meisjes was het heel spannend, de punten lagen dicht bij elkaar. De oefeningen bij KDO waren over het algemeen moeilijker, maar je krijgt geen hogere punten voor moeilijkere oefeningen, maar voor de goede uitvoering. Het was dus voor velen een verrassing dat K&V de wedstrijd won.

Individueel was hier Hester Hijstek de beste turnsterIMG-20160215-WA0002
4e Gloria Kabeya
5e Ivana Lagendijk
7e Annick vd Graaf
8e Sarah Baas
10e Noa Verwolf
14e Emily molenaar
16e Tamara Boer (met 2 toestellen)

Zaterdag 13 februari turnt verplicht B2 hun laatste wedstrijd in de poulefase, maar eigenlijk hebben ze zich al geplaatst voor de finale.

Geplaatst in Geen categorie.