Keuze B WIK/K&V – Olympia Papendrecht, 28 maart

De derde wedstrijd op deze zaterdag werd geturnd door de keuze B meiden. IMG_0025Het combiteam moest winnen om de finale te halen. Olympia had veel blessures en wilde graag de 3 beste meisjes laten tellen voor het eindtotaal. Ook wij waren niet compleet, Tamara was nog afwezig door een enkelblessure. Hester moest haar oefeningen wat aanpassen omdat ze aan een val met de fiets een zere schouder had overgehouden, Ivana was de hele week ziek geweest en  Jessica kampt met een zere knie.
Olympia wilde graag beginnen op brug, dus begonnen wij de wedstrijd op sprong. Eerst turnde Sarah en Hester met trampoline, Sarah liet 2 mooie overslagen zien en Hester 2 keer een mooie half in – half uit. Daarna kon de pegasus omlaag en konden de overige meiden met plank springen. Ivana, Jessica, Roxan en Moniek lieten 2 keurige overslagen zien. Ook Tatum sprong een keurige overslag nadat ze met inturnen steeds geweigerd had, helaas bij haar 2e sprong was er weer een weigering. Ondanks dat ik bij Olympia ook mooie sprongen heb gezien, behaalden wij net iets meer punten 32.175 – 32.050.
Vervolgens gingen we naar brug. Moniek ging als eerste en liet een prachtige oefening zien, ze kreeg daarvoor een 12,00, een punt hoger dan de 2e score. Hester turnde een mooie (aangepaste) oefening. Helaas besloot Tatum dat ze niet veel vertrouwen had in haar oefening aan de brug en koos ervoor om haar oefening niet te turnen. De oefeningen van Roxan, Jessica, Ivana en Sarah waren keurig netjes. Ook op de brug waren wij, dankzij de 12 van Moniek, met klein verschil de betere 33,70 – 32,75.
Na een kleine verbouwing kon de wedstrijd worden vervolgd, Olympia op balk, wij op vloer. Al onze meiden turnden mooie oefeningen, Ivana, Tatum, Hester en Moniek wisten in de 10 te scoren, Olympia had echter ook mooie oefeningen en zij wonnen nipt op vloer 31,35 – 31,55.
Als laatste moesten we naar balk. Olympia had al mooie balkoefeningen laten zien, Tatum viel helaas met de handstand, Ivana bleef op de balk en turnde net als Moniek, Jessica en Sarah een keurige strakke balkoefening. Helaas viel Roxan met de handstand van de balk, maar bleef er met de combinatie losse rol (= koprol zonder handen) – hurksprong netjes op. Op balk turnde Hester een heel mooie oefening met een prachtige handstand en een huizenhoge salto af, dit waardeerde de jury met een 11.65, ruim een punt hoger dan de nummer 2. Mede hierdoor wisten we ook balk te winnen met 31,90 – 30,85.

De wedstrijd werd gewonnen door WIK/K&V waardoor we nog een keer als combinatieploeg uit mogen komen. Dit keer zal dat de finale zijn op 6 juni in Gorinchem.

Individueel
1 Hester
3 Moniek
5 Jessica
8 Ivana
9 Roxan
10 Sarah
12 Tatum.

Geplaatst in Geen categorie.