Keuze B tegen OKK Ridderkerk

Zaterdag 11 maart 2017 turnden de keuze B meiden een wedstrijd tegen OKK Ridderkerk. De wedstrijd werd geturnd in Ridderkerk, voor onze wedstrijd was een wedstrijd van de jeugd A deze was nog niet afgelopen waardoor we ietsje later konden starten. K&V mocht als gast kiezen tussen brug en sprong en kozen unaniem voor sprong. Na hard trainen de afgelopen weken springen nu alle meiden de overslag met plank over de pegasus. Wat een punt hoger geeft in de D score ten opzichte van de trampoline Alleen Annick springt ivm een blessure aan haar knieën nog met trampoline. Het onderdeel sprong werd gewonnen met 56,79 – 55,35.

Daarna gingen we naar brug, dit was even lastig want de brug stond ietsje lager dan bij ons thuis waardoor de meeste meiden niet konden zwaaien aan de hoge ligger zonder met hun voeten de valmat te raken. Annick en Leonie hadden er geen last van en konden gewoon keurig hun oefening turnen. Annick turnde een mooie oefening waarvoor ze een 11,90 kreeg . Leonie kan nog niet ophurken waardoor haar score nog wat lager is, maar ze turnde wel een mooie salto af. Ook Emily en Hester hebben geen last van de valmat omdat ze geen salto af doen en dus de mat wat verder weg hebben liggen. Hester raakte in de achterzwaai de lage ligger (waarschijnlijk omdat de hoge ligger hier wat lager stond) maar ging onverstoorbaar verder en scoorde het hoogste cijfer op brug 12,25!!
Emily turnde een prachtige oefening, totdat ze opspreidde op de hoge ligger om de ondersprong te maken, Emily stond zo mooi op de hoge ligger dat ze in plaats van de ondersprong niet anders kon doen dan er vooraf af te springen. Daarna kon Sieb ook haar oefening turnen, doordat Sieb nog niet ophurkt en geen salto doet heeft ze nog een heel laag cijfer. Wanneer 1 van deze elementen of beide wel gaan lukken, wordt dit cijfer vanzelf hoger. Daarna kon er een andere mat neergelegd worden waardoor de overige meiden hun oefening konden turnen. Dit ging heel goed, Gloria en Sarah turnde een prachtige oefening wat Sarah ook een 11,90 opleverde. Tamara turnde met haar gekneusde vinger ook een goede oefening, ook voor haar is het ophurken nog een probleem, maar we hebben nog even om te oefenen voor de finale. Brug werd gewonnen door K&V met 58,45 – 55,95.

Na een kleine verbouwing kon de wedstrijd verder op balk en vloer. De K&V meiden begonnen op balk. Hester begon en turnde een prachtige oefening met een stabiele 1/1 pirouette en een hoge salto af. Ze scoorde hiermee een 12.00. Sarah, Leonie, Annick en Tamara hadden ook een oefening zonder val. Helaas viel Sieb met de opsprong en Gloria met haar halve draai. Emily viel bijna na haar kaars maar met alle kracht die ze in zich had wist ze dit net te voorkomen. Het was spannend want OKK had geen vallen, maar toch won K&V de wedstrijd op balk met een punt verschil, 55,10 – 54,10.

Het laatste onderdeel was vloer. Voor Sieb was het de eerste keer dat ze een vloeroefening op muziek in een wedstrijd deed, maar het ging echt heel goed. Met wat tips van de jury waar we wat mee kunnen voor de volgende wedstrijden en de complimenten voor de uitstraling van onze meiden wonnen we ook dit laatste onderdeel 57,50 – 54,40.
De wedstrijd werd gewonnen door K&V met 227,75 – 219,80

Individueel werd Hester eerste
3e Sarah,
4e Annick
5e Emily,
6e Gloria
10e Tamara
12e Leonie
13e Sieb
Super gedaan meiden.
Volgende week de onderlinge wedstrijd en op 3 juni de finale.

Geplaatst in Geen categorie.