Instap wint thuis met een klein verschil van Sparta Dordrecht

Zaterdag 14 maart turnde de instap weer een wedstrijd. Dit keer tegen Sparta Dordrecht. Sparta had 2 geblesseerde en 1 ziek meisje, ze kwamen dus met 4 meisjes naar Nieuw Lekkerland. Omdat wij 10 meisjes hadden en we anders heel lang moesten wachten besloten we om 3 meisjes in de ronde van Sparta mee te laten turnen. De punten waren natuurlijk wel gewoon voor ons. Lotte, Melissa en Madelijne wilde graag op brug beginnen, de rest begon op balk.
De meeste K&V meiden hadden niet echt hun dag, er werden veel foutjes gemaakt, soms kleine, soms grotere. Melissa turnde een keurige brugoefening, Bij Madelijne ging het bij de buikdraai mis, maar zonder de grond te raken besloot ze na een poosje hangen dat ze zich maar tot borstwaartsom trok. Heel knap, verdient bijna extra punten maar helaas geeft dit puntenaftrek. Lotte had een nette brugoefening, maar besloot een keer extra te zwaaien wat ook puntenaftrek opleverde. De andere meiden begonnen op balk, dat verliep over het algemeen best goed, helaas vielen Maartje, Selina en Sterre van de balk. Daarna werd er gewisseld en gingen onze meiden naar de brug, behalve Melissa, Madelijne en Lotte zij moesten nog op de balk. Melissa turnde met inturnen een prachtige handstand, helaas lukte hij tijdens de wedstrijd niet zo mooi en viel ze eraf, maar haar koprol tot hurkzit was prachtig. De hoogste punten op balk, waren voor de prachtige oefening van Zoë, ze haalde 12.75 (een punt hoger dan nummer 2 op balk).
Bij de brug ging het dit keer wat minder, Shing Yu deed maar 1 keer hol-bol ipv 3 keer wat haar de nodige punten kostte en Selina zwaaide ook een extra keer. Ook op de brug waren de hoogste punten voor Zoë 13.55, maar Sterre en Maartje hadden ook een score in de 13 punten. Toch was Sparta de betere op brug 53.25 – 52.25. Maar wij waren de betere op balk, met 46.65 – 44.15.
Na een korte pauze, begon het grootste deel van ons op Mat en 3 kinderen mochten beginnen op sprong. Op de mat liet Lotte de hoogste score noteren, een 12.85. Ze had dan ook een hele mooie mat oefening. Echter bij Sparta was er op mat een 14.05 en een 13.50, Sparta won dus de mat met 52.10 – 50.25.
Op sprong hadden we veel mooie sprongen, al onze handstanden worden beloond met een hoge 12 en Maartje had zelfs een 13.10. Amber haar zweefrol wordt ook steeds mooier, al is je uitgangswaarde bij een rol een stuk lager. Helaas ging het bij Zoë mis, de eerste sprong was nog redelijk, een 12.20 maar bij de tweede sprong kwam ze helemaal niet goed uit met haar aanloop en liet ze geen handstand zien. Bij handstand platval is de handstand een eis, laat je die niet zien, krijg je een 0. Het eindcijfer is het gemiddelde van je 2 sprongen, dus Zoë hield een 6,1 over waardoor ze helaas ook laatste werd in het individuele klassement. Dankzij de prachtige sprongen, er zijn meisjes die hem zelfs nog mooier laten zien in de training dus dat belooft wat voor de volgende wedstrijden, wonnen wij de sprong met 51.00 – 48.75.
Het was een spannende wedstrijd, beide teams waren echt aan elkaar gewaagd. Sparta had waarschijnlijk de pech dat ze maar met 4 meisjes waren waardoor elk cijfer meetelde voor het eindtotaal. K&V won met een klein verschil de wedstrijd 200.15 – 198.25. Super gedaan hoor meiden, we gaan weer hard trainen voor de wedstrijden op 28 maart en 11 april.

Geplaatst in Geen categorie.