Instap – KDO Dordrecht 28 maart

Alle voorgaande wedstrijden waren door de instapmeiden met gemak gewonnen, IMG_0019maar vandaag begonnen we gewoon weer op 0.
Terwijl KDO op balk wilde beginnen, begonnen wij op brug. KDO had maar 6 meisjes, dus 2 van onze meiden schoven aan bij KDO. Shing Yu , Melissa en Lotte wilde graag op balk beginnen dus na een kleine loting mochten Melissa en Shing Yu naar balk. Ze lieten daar allebei een heel mooie oefening zien. Melissa turnde een handstand en een koprol tot hurkzit, zonder val. Heel knap hoor. Shing Yu bleef ook de hele oefening keurig op de balk. De andere kinderen begonnen op brug, daar werd door Jemima, Sterre en Zoë heel mooi geturnd, ze scoorde alle 3 in de 13 punten, maar ook Amber en Madelijne deden het heel goed met een 12,95.
Vervolgens gingen we verder op balk en gingen Shing Yu en Melissa naar brug. Ook daar haalden deze dametjes prima scores, 13,10 voor Melissa en 12,95 voor Shing Yu. De brug werd door ons gewonnen met 65.45 – 63.45. Op de balk lieten de meiden mooie oefeningen zien, iedereen deed een klemrol en behalve Selina en Jemima bleef iedereen er op, ook de sprongetjes worden steeds hoger en de oefeningen steeds stabieler. Sterre had een wel heel mooie oefening en had met 13.05 de hoogste score op balk. Dat hele stabiele turnen zie je terug in de uitslag, we hebben balk met maar liefst 6 punten verschil gewonnen, 62.30 – 56.60.
Toen K&V op vloer begon, mocht Lotte kiezen of ze liever eerst wilde springen, dat wilde ze, zij mocht dus samen met Selina beginnen op sprong. Ze sprongen alle 2 keurige sprongen, Lotte kwam bij haar 2e sprong niet helemaal goed uit met haar aanloop, maar liet toch nog een mooie sprong zien. De meisjes op vloer lieten mooie oefeningen zien. Waar bij KDO geen enkel meisje een 13 scoorde, hadden bij ons Melissa, Shing Yu, Sterre en Zoë een score in de 13, Melissa zelfs een 13,95!!, maar die deed dan ook wel een heel mooie overslag.
Na de wisseling turnde Selina en Lotte ook mooie matoefeningen en scoorde Lotte ook nog even in de 13. Al onze andere meisjes hadden het zeker niet slecht gedaan, want zij scoorden ook allemaal hoog in de 12, waar bij KDO de hoogste score 12,40 was. Vloer werd  met maar liefst 8! Punten verschil gewonnen, 66,80 – 58,70.
Op sprong ging het ook goed, iedereen liet weer zien dat ze goed kunnen springen, helaas struikelde Jemima in haar laatste stap voor de plankoline en kreeg ze voor deze mislukte sprong een 0, waardoor haar gemiddelde van 2 cijfers erg omlaag ging. Helaas, maar ook Jemima kan goed springen, dus de volgende wedstrijd laat ze dat gewoon zien. Amber sprong voor het eerst een handstand in een wedstrijd en hij ging best al heel goed. De sprong van Zoë, vorige keer nog een 0 was nu na hard trainen wel goed. Opvallend veel meisjes scoorden in de 13 punten, Melissa, Shing Yu, Sterre en Madelijne, terwijl de rest gewoon weer hoog in de 12 punten zat, goed gedaan hoor. Sprong werd wel gewonnen, maar het verschil was niet zo heel groot, 65,35 – 64,05.
De einduitslag was  een verschil van 17 punten! 259,90 – 242,80. Individueel lag nummer 1 en 2 wel heel dicht bij elkaar, Melissa werd 1e, en met 0,05 minder werd Sterre 2e.
3       Zoë                    7      Maartje            12       Amber
4       Shing Yu               8      Lotte              16      Jemima
5       Madelijne              9      Selina

Geplaatst in Geen categorie.