Individuele rayonwedstrijd

Zaterdag 28 juni was de laatste wedstrijd van dit seizoen.
In Hendrik Ido Ambacht werden de individuele Rayonkampioenschappen geturnd.
De wedstrijd kent 4 rondes, de eerste ronde is al op vrijdagavond voor de senioren, maar omdat Evelien onmogelijk aanwezig kon zijn, deden deze meiden niet mee.

De zaterdag werd opgedeeld in 3 wedstrijdrondes:
In de eerste wedstrijdronde deden namens Kracht & Vriendschap 5 meisjes mee in de categorie pre instap nivo D2.
Voor Amber, Madelijne en Shing Yu was het hun eerste wedstrijd. Terwijl Selina en Melissa al wat meer ervaring hebben. In deze categorie waren 37 deelneemsters.
We begonnen op sprong, Amber en Madelijne lieten beide 2 keer een mooie zweefrol zien. Melissa, Shing Yu en Selina deden al een prachtige handstand tot ruglig . Voor Shing Yu was er een mooie 3e plaats op dit toestel, wat een heel knap resultaat is na een half jaartje trainen.DSC05531
Vervolgens moesten we naar de brug, Madelijne had met inturnen erg veel moeite met de buikdraai maar tijdens de wedstrijd lukte hij haar en ook nog eens heel mooi. Bij Selina ging de buikdraai zo hard dat ze doorschoot en weer op de grond stond, dit kostte haar helaas wat puntjes. Op dit onderdeel was Melissa met een 4e plaats onze beste turnster.
Het volgende toestel was de balk, alle 5 de meisjes bleven de gehele oefening op de balk wat al een heel knappe prestatie is. Madelijne en Shing Yu gingen per ongeluk de verkeerde kant op waardoor ze met wat hulp hun oefening af konden maken. Op de balk liet Melissa een mooie klemrol zien en werd keurig 4e. Selina wist met een prachtige oefening keurig 6e te worden.
Het laatste onderdeel was vloer, alle 5 de meisjes lieten keurige oefeningen zien. Melissa begon met een prachtige arabier met een hele hoge kaats en maakte haar oefening mooi strak af waardoor ze 1e werd op dit onderdeel.
In de einduitslag werd Melissa Nobel 3e, Shing Yu v Wijnen 11e, Selina Lemans 12e, Amber den Ouden 19e, Madelijne Griffioen 25e

In de 2e ronde werd in 4 groepen meegedaan:
In Groep 1 turnden Ilse, Jill en Rachel in de categorie instap D2, er waren 15 deelneemsters
Met het inturnen op het eerste toestel sprong ging het meteen al mis met Ilse, bij haar eerste sprong schoot ze zo hard door dat ze met haar buik ongelukkig op een bank terecht kwam. Na wat hulp van de EHBO en een poosje rust heeft deze stoere meid toch gewoon 2 zweefrollen geturnd. Jill en Rachel turnden een mooie handstand wat hun beide een 8e plaats opleverden.
Het volgende onderdeel, de brug verliep iets beter voor Ilse ze werd hier keurig 3e .
Daarna werd er op balk geturnd, Ilse en Jill lieten de koprol schieten, ondanks dat deze goed ging bij het inturnen, en namen ze de aftrek van 0,3 punten voor lief. Rachel deed wel een keurige koprol maar viel helaas met ophurken wat haar een punt kostte. Ilse was ook hier weer de beste van de 3, ze werd keurig 4e.
Het laatste toestel was vloer, Ilse turnde hier inmiddels een mooie arabier en Jill zelfs een overslag. Hierdoor behaalde Jill de 6e plaats.
In de einduitslag werd Ilse v Leeuwen 7e, Rachel Verloop 10e, Jill v Galen 12e

In deze ronde turnden ook Noa, Annick en Ruby in de categorie pupil 2 D2. 14 deelneemsters
Deze meiden begonnen met een keurige oefening, die van Noa was zelfs zo mooi dat ze 1e werd op dit toestel.
Het volgende toestel Balk is altijd heel lastig voor deze meiden en de jury was enorm streng. Ruby startte op balk, met 1 val bij de koprol had ze verder een mooie oefening, vervolgens hadden zowel Noa als Annick beide veel wankels maar geen enkele val en werden ze 5 en 6.
Op de vloer turnden Annick en Noa alle bonussen en hadden een D score van 6,8. Hierdoor werd Annick met 15,3 eerste en Noa met 14,7 tweede.
Het laatste onderdeel was sprong, alle 3 de meiden turnden een keurige overslag, Annick werd 1e en Ruby 3e op sprong.DSC05536
In het einduitslag werd Annick vd Graaf 1e, Noa Verwolf 3e, Ruby Verhey 7e

Ook in deze ronde turnde Sarah, jeugd 1 D2, met 8 deelneemsters
Sarah begon op vloer en turnde daar een prima oefening waarmee ze 5e werd. Daarna ging ze naar sprong, nog met de weigering op de Finale in haar achterhoofd vond ze het wel spannend. Maar dit keer turnde Sarah 2 prachtige overslagen waarmee ze gewoon 1e werd. De wedstrijd werd vervolg op haar lievelingstoestel de brug, met een mooie strakke oefening werd ze 2e.
Het laatste toestel, balk is altijd lastig voor Sarah, ze is er altijd zenuwachtig voor. Maar Sarah turnde een superbalk en viel er niet 1 keer vanaf. Op balk werd ze 3e en vervolgens werd vol spanning de uitslag afgewacht. Maar Sarah werd naar voren geroepen en kreeg een bronzen medaille omgehangen. Sarah Baas 3e

In deze ronde turnde Maud de Koning in de categorie instap D1, een moeilijkere oefening dan normaal. Maar met haar uurtjes in Lekkerkerk dachten we dat Maud dit wel aan moest kunnen. De tegenstanders van Maud (21) zijn allemaal meisjes die deze oefening al het hele seizoen turnen en Maud is na de Finale aan deze oefenstof begonnen.DSC05533
Maud begon haar oefeningen op sprong. Na een keurige handstand tot ruglig en een salto tot stand werd ze keurig 6e.
Bij de brug zwaaide Maud per ongeluk een keertje teveel waardoor ze de rest van de oefening wat last had van stress maar werd desondanks 7e op dit toestel.
Daarna moest ze naar de balk, waar ze een mooie handstand turnde en met de koprol er op bleef, ze werd 4e. Het laatste toestel vloer was het spannendst. Voor het eerst een vloeroefening op muziek, hoe spannend is dat, maar ze heeft hem keurig uitgevoerd en werd ook hier 4e.
In de einduitslag waren er meerdere medailles omdat hier meer deelneemsters waren en dus een 4e prijs voor Maud de Koning.

In de laatste ronde turnde Hester Hijstek jeugd 2 niveau E, dat is 3e divisie en 2 niveaus hoger dan Hester normaal turnt. Maar ook zij traint extra in Lekkerkerk en we hadden het idee dat ze het aankon.
Hester begon haar wedstrijd op brug, ze liet een prachtige oefening zien, maar schoot door met de zolendraai, waardoor ze er nog een moest doen, wat natuurlijk aftrek van punten oplevert. Op het volgende onderdeel balk, liet ze een mooie oefening zien waar ze als enige foutje door wat wankels een combinatie van sprongen miste, ook wat aftrek maar geen val.
Haar vloeroefening verliep erg netjes, er zat een klein foutje in de choreografie waardoor ze in dit niveau aftrek kreeg. Haar laatste onderdeel was sprong, hier koos Hester voor zekerheid en turnde een overslag, dit kostte haar 0,4 in D score maar uiteindelijk een veel hogere E score waardoor ze maar 0,025 verloor op haar concurrente.
In de einduitslag werd Hester Hijstek 1e met een verschil van 0,625 punten.DSC05541

Eveneens in deze laatste ronde turnde Emily, Leonie, Lotte, Robin en Sieb in de categorie pupil 1 D2.
De wedstrijd werd gestart op brug. Alle meiden turnden een prima oefening en Lotte wist hier 1e te worden en Robin 2e.
Na de brug was de balk aan de beurt, Emily turnde een heel mooie en hoge handstand, maar viel daarna helaas 2 keer. Ook Robin, Sieb en Leonie turnde een mooie oefening met een mooie handstand. Lotte had geen val en een mooie handstand en werd 4e op dit toestel.
Daarna werd er op vloer geturnd, Sieb had een heel mooie overslag en verder ook een prachtige oefening, maar doordat ze een ligsteun vergat kreeg ze 2 punten aftrek en werd ze 11e ipv 1e op dit toestel. Leonie turnt nu ongeveer een half jaar bij ons en werd 2e op de mat, Lotte werd ook hier weer 1e te worden. Emily en Robin werden 5 en 6
Het laatste onderdeel was sprong, De meiden kunnen prima sprongen laten zien en deden dit ook, Emily had een heel mooie eerste sprong, haar cijfer was het op 1 na hoogste cijfer, helaas kwam ze bij haar 2e sprong niet uit en werd ze 14e .
Lotte werd 2e, Robin 4e, Sieb 6e en Leonie 7e op sprong.
In de einduitslag werd Lotte Verhey 1e, Leonie Mets 7e, Robin Hoogvliet 8e (het verschil tussen Leonie en Robin was 0,025), Emily Molenaar 10e, Sieb Verhoeven 14e

Een prachtig resultaat voor alle meisjes voor de kinderen die een medaille hebben gewonnen, maar ook voor alle andere kinderen.

Geplaatst in Geen categorie.