Eerste wedstrijd verplicht B2 en verplicht B1

VERPLICHT B2 – GVM MEERKERK

Dit seizoen bestaat de groep Jeugdturnsters (verplicht B) uit 17 meisjes.

Deze meisjes zijn verdeeld over 2 ongeveer gelijkwaardige teams. Team B1 bestaat uit: Zoe, Noor, Jemima, Selina, Maartje, Amy, Maud en Rachel. Team B2 bestaat uit: Amber, Madelijne, Esther R, Ernestine, Lotte, Jill, Ilse, Janelle en Sanne.
Allebei deze teams hadden afgelopen zaterdag hun eerste wedstrijd dit seizoen.
Team verplicht B1 vertrok ’s morgens enigszins gespannen naar Meerkerk om te turnen tegen GVM Meerkerk.
Na een warming up mochten wij kiezen of we wilde beginnen op balk of brug. Onze meisjes kozen er unaniem voor om te beginnen op balk.
Er werd echt super netjes geturnd op de balk.
Pupil 2 meisjes kozen ervoor om te beginnen, Lotte turnde een prachtige oefening waarbij ze helaas met de koprol van de balk viel. Ook Ernestine viel met de koprol van de balk, maar daarna kreeg ze echt de bibbers en viel ze er nog 2 keer af. De oefening was verder heel netjes dus als ze de volgende keer de zenuwen wat meer de baas is komt het helemaal goed.
De pupil 1 meisjes Amber en Madelijne bleven keurig de gehele oefening op de balk. Esther viel er met de koprol af, maar had wel de mooiste handstand van alle kinderen. Amber had de hoogste balkscore 13.20 van alle meisjes
Als laatste was het de beurt aan jeugd 1. Jill turnde een heel mooie oefening, maar viel er helaas met de koprol af. Janelle is er niet een keer afgevallen, maar wist door de zenuwen haar halve oefening opeens niet meer. Gelukkig konden haar teamgenootjes haar helpen en kwam het toch nog goed en dan is een 12.80 een keurig cijfer. Ook Ilse en Sanne zijn er de gehele oefening niet afgevallen en turnden mooie oefeningen.

Daarna werd er geturnd op de brug. De pupil 1 meisjes Amber, Madelijne en Esther turnden heel mooie oefeningen, helaas ging Madelijne bij de buikdraai iets te hard waardoor ze weer op de grond stond, maar door heel netjes turnen werd er toch nog een mooie 12.25 gehaald. Ook Esther turnde een heel mooie oefening, ze vergat echter om te springen na dat ze van de hoge ligger was gesprongen, omdat Evelien het voor moest zeggen kostte haar dat wel de nodige puntjes . Amber die ondanks een blessure en daardoor weinig training, een prachtige oefening turnde,werd beloond met een 13.65.
De pupil 2 meisjes Lotte en Ernestine kozen ervoor om nog niet op te hurken, maar op te klimmen, we blijven oefenen zodat we misschien de volgende keer op kunnen hurken. Omdat ze zich geen zorgen hoefde te maken over het ophurken konden ze heel mooie oefeningen turnen.
De jeugd 1 meisjes Sanne, Ilse en Jill kozen er ook voor om nog op te klimmen, ook wij gaan hard oefenen op het ophurken, maar ook zij turnden mooie oefeningen.
Sanne turnde net als Janelle wel voor het eerst een salto af in de wedstrijd, bij allebei ging dit goed, de salto’s waren mooi hoog en zorgden voor de bonuspunten. Omdat Janelle ook nog ophurkte was haar score de hoogste op brug en wel een 14.25
Op brug werd met een piepklein verschil gewonnen door K&V met 65.95 – 65.75.

Het volgende onderdeel sprong, betekent af en toe verbouwen omdat de verschillende leeftijden op verschillende sprongsituaties moeten turnen.
De pupil 1 meisjes begonnen met hun sprong, zij springen handstand op een verhoogd vlak en lieten alle 3 een mooie sprong zien, Bij Amber lukte de 2e sprong door haar zere knie en weinig trainen wat minder goed, Haar eerste sprong was wel heel mooi en ook Esther en Madelijne lieten heel mooie sprongen zien.
De pupil 2 meisjes Lotte en Ernestine moesten overslag springen over de kast – 1 deel. Ernestine had tijdens de laatste training veel geweigerd en zag er als een berg tegenop, maar beide meisjes turnden een heel mooie overslag en Lotte kreeg zelfs een 13.85 (hoogste score)
De jeugd 1 meisjes moesten over de hele kast springen. Sanne had een mooie sprong en behaalde net als Lotte een 13.85. Janelle turnde ook een heel mooie overslag en de eerste overslag van Jill was ook heel mooi, helaas weigerde Jill bij haar 2e overslag. Omdat ze al in de plankoline stond, betekende dit een 0 score en een baalmomentje voor Jill. Maar ook Jill gaat heel hard vooruit op sprong en daar gaan we nog heel mooie overslagen van zien. Ilse vindt sprong heel moeilijk (eng) en heeft er op deze eerste uitwedstrijd voor gekozen dat ze geen sprong zou doen.
Ook de sprong werd gewonnen door K&V met 68.40 – 64.05

Het laatste toestel was de vloer
Daar werd begonnen door de jeugd 1 meisjes, Sanne, Janelle, Ilse en Jill turnden heel mooie oefeningen er moet nog hard getraind worden voor de bonuspuntjes maar voor deze wedstrijd was het keurig, strak en netjes.
De pupil 1 meisjes Amber, Esther en Madelijne turnden keurige oefeningen. Lotte en Ernestine (pupil 2) turnden ook heel netjes, deze vloerspecialisten turnden alle bonusonderdelen en scoorden beide boven de 15 punten!!
Het laatste onderdeel werd ook gewonnen door K&V met 71.55 – 68.50.

K&V heeft dan ook de wedstrijd gewonnen met 270,00 – 254,60

In de individuele einduitslag deden we het ook super:
2e Sanne
3e Lotte
4e Janelle
6e Madelijne
7e Amber en Esther
8e Ernestine
14e Jill (met maar 1 sprong)
15e Ilse (maar 3 toestellen geturnd)

Met een mooi diploma en de winst op zak vertrokken de meisjes weer naar huis en gingen Evelien en Ivana door naar Ottoland waar team verplicht B1 moest turnen tegen de Kroospikkers.

VERPLICHT B1 – KROOSPIKKERS

In de middag was het de beurt aan verplicht B1, zij moesten in Ottoland turnen tegen de Kroospikkers. Vergezeld door veel supporters kwamen we daar iets voor 1 uur aan. Terwijl het buiten heel slecht weer was turnden wij binnen een wedstrijd. Onze meisjes mochten als gast kiezen of ze op balk of vloer wilde beginnen, ook hier kozen ze voor de balk (je kan het maar gehad hebben). Ze begonnen ook hier allemaal wat gespannen aan de wedstrijd.
We begonnen op balk met de pupil1 meisjes Jemima, Zoe en Noor. Alle 3 vielen ze met de koprol en/of de handstand van de balk maar ze turnden behalve de vallen wel heel nette/strakke oefeningen.
Bij de pupil 2 meisjes Maartje en Selina was het al niet veel anders, keurige oefeningen maar beide met de koprol van de balk gevallen. Wel deed Maartje een mooie salto af voor het eerst in een wedstrijd!
Bij jeugd 1 viel Amy er ook af met de koprol, Maud turnde een heel mooie oefening met een stabiele radslag en handstand. Haar cijfer was dan ook het hoogst van allemaal, een 14.30!

Daarna werd er geruild, De kroospikkers naar balk en wij naar de lange mat. Hier werd door alle meisjes netjes geturnd en werd ook hoog gescoord met een 14,60 voor Selina, een 14.65 voor Maartje en een 14.70 voor Maud

K&V wist beide onderdelen met ruim verschil te winnen:
Balk 60.90 – 42.80
Vloer 71.40 – 56.75

Na een korte pauze ging de wedstrijd verder op de brug voor K&V en op sprong voor de Kroospikkers. Op de brug begonnen we met de pupil 1 meisjes, Zowel Noor als Zoe als Jemima turnden mooie oefeningen, Jemima kreeg zelfs een 14,10. Selina en Maartje turnden mooie oefeningen, maar kozen ervoor om nog niet op te hurken maar op te klimmen, nu hard trainen om de volgende keer bonuspunten te verdienen met ophurken.
Ook Amy hurkt nog niet op, dus daar moet nog hard op getraind worden. Maud turnde een mooie oefening met ophurken en een mooie hoge salto af en scoorde ook hier weer hoog 14.40!
De brug werd ook gewonnen door K&V, met een iets minder groot verschil 69.20 – 65.25

Het laatste onderdeel was sprong. We begonnen met handstand op verhoogd vlak door de pupil 1. We konden kiezen tussen een lagere kast als we gewend zijn of een lagere mattenstapel achter een hogere kast. De meisjes kozen voor de hogere kast en dan maar iets lager landen. Prachtige handstanden door Noor, Zoe en Jemima. Vervolgens werd de boel verbouwd en konden Selina en Maartje hun overslag over de kast – 1 deel maken. Er waren heel mooie overslagen te zien die mooie scores opleverden
Bij Maud en Amy moet er nog een deel onder de kast zodat ze over de hele kast kunnen springen om het tussen de oren allemaal goed te krijgen, werd er een meetlint neergelegd waardoor ook deze meiden mooie overslagen lieten zien.
De score was voor allemaal hoog en zat tussen de 13.70 en de 13.90 en een 14.10 voor Maud. Ook het laatste onderdeel werd gewonnen door K&V 69.55 – 64.95.
Ook deze wedstrijd werd dus gewonnen door onze meiden met een verschil van meer dan 40 punten, 271,10 – 229,80.

Individueel werd Maud hier eerste met alleen maar scores in de 14 punten. De andere meisjes zaten heeel dicht bij elkaar.
2e Maartje 53.25
3e Noor 53.20
4e Jemima 53.05
5e Zoe 52.80
6e Selina 52.60
7e Amy 50.20

De volgende wedstrijd is zaterdag 28 januari 9.00 uur: Verplicht B1 – Vridos Giessenburg thuis in de gymzaal van het Carillon. ’s Middags gaan de senior B meiden naar Hendrik Ido Ambacht om hun eerste wedstrijd te turnen tegen Souplesse.

Geplaatst in Geen categorie.