Eerste wedstrijd keuze B

Zaterdagmiddag 28 januari turnde keuze B hun eerste wedstrijd uit in Hendrik Ido Ambacht tegen Souplesse. Helaas kon Sieb niet meedoen, haar opa en oma vierde hun 55 jarige huwelijksfeest.

K&V begonnen de wedstrijd op balk. Hester turnde een mooi oefening en stond ruim 10 sec in handstand op de 10 cm brede balk en scoorde een 11,80. Ook Emily turnde mooie oefening. Annick ging een klein beetje mis met de handstand, waardoor ze hem nogmaals deed. Gloria turnt dit seizoen een hele mooie draai op de balk, maar helaas viel ze er juist bij dit onderdeel af. Daarna moest er een klein beetje verbouwd worden op het gedeelte waar de andere 3 hun plank normaal leggen, lag een zachte mat dus moest er een klein beetje verbouwd worden. Leonie en Tamara turnde een mooie oefening en Sarah turnde een prachtige hoge handstand in haar oefening. Voor de meiden van Souplesse was het de eerste wedstrijd , maar ook zij turnde mooie oefeningen op balk. K&V won wel, met 51,10 – 49,50.

Op het volgende onderdeel, sprong, ging het met intunen niet echt goed, de meiden hadden moeite om over de pegasus te komen. Maar tijdens de wedstrijd lieten ze mooie sprongen zien. Emily, Annick en Leonie kozen er voor om nog met minitramp te springen, dit resulteert in mooie sprongen. Het zijn weliswaar mooie overslagen , maar wel met een volledig punt aftrek. Toch scoorde ze alle 3 een 10.6 of 10.7. Dus maar weer hard trainen op de overslag met plank. Tamara heeft voor het eerst gesprongen op een wedstrijd en deed dit keurig. Bij Souplesse waren wat meisjes met een weigering wat een 0,0 sprong oplevert. Daar de 2 sprongcijfers gemiddeld worden resulteerde dat in 5,5 punten. K&V won ook de sprong, hier was het verschil wat groter 55,950 – 47,225.

Bij Souplesse hebben ze een mooie verende vloer, deze is echter niet vierkant, maar lang. Onze kinderen zijn dat niet gewend en willen liever in een kruis werken, dat zijn ze gewend. Er werden mooie oefeningen geturnd door alle Lekkerlandse meiden. Leonie, die voor het eerst haar vloeroefening in een wedstrijd turnde, kreeg voor haar oefening 11,00 punten. Souplesse turnde wel op de verende vloer en scoorde 54,40, ook hier was K&V met 55,60 de betere.

Het laatste onderdeel was brug, Hester turnde een prachtige oefening met kip naar de hoge en scoorde 12.00 punten. Emily turnde voor het eerst ¾ reus in een wedstrijd en had ook een heel mooie oefening. Leonie deed voor het eerst alleen salto af, ze ging zo hoog dat ze met de landing iets doordraaide en op haar billen viel, maar dit beloofd veel voor de volgende wedstrijd. Helaas gleed Gloria met ophurken met haar voeten van de ligger waardoor ze op de lage ligger kwam te zitten. Ze turnde keurig haar oefening uit. Ook brug werd gewonnen door K&V met 56,00 – 54,40.

Uiteindelijk won K&V de wedstrijd met 218,65 – 200,425
Individueel was de eerste plaats voor Hester Hijstek
2e Emily Molenaar
3e Sarah Baas
4e Annick van de Graaf
5e Tamara Boer
7e Gloria Kabeya
10e Leonie Mets

Geplaatst in Geen categorie.