Eerste wedstrijd Instap

Zaterdag 11 februari turnde de instap hun eerste wedstrijd ooit in het RTT. De meisjes zijn allemaal vanaf de zomervakantie begonnen met keihard trainen voor de wedstrijden. Dat betekende: elementen aanleren, oefeningen in het hoofd stampen en dan ook nog proberen het zo mooi mogelijk te doen. De eerste wedstrijd was gelukkig thuis in onze eigen gymzaal, waardoor het ietsje minder spannend was. Voordat de wedstrijd begon kregen de kinderen nieuwe trainingspakken van Korteland schilders en werd er een foto voor de krant gemaakt.

Na een goede warming up, konden de meisjes zich presenteren in hun nieuwe trainingspakken.
De tegenstander, OMOS uit Arkel wilde graag op de brug beginnen en als je gast ben mag je kiezen dus begon K&V op de balk. De meisjes lieten hele mooie balkoefeningen zien, je kon echt goed zien dat ze hard geoefend hadden. Nienke schrok zich een hoedje toen ze op de balk bezig was, want het meisje wat op dat moment op de brug turnde viel hard van de hoge ligger, maar Nienke ging onverstoorbaar verder. We kunnen nog hard oefenen om het allemaal nog wat mooier te maken, maar het begin is er en de meisjes hebben het echt super goed gedaan. Uiteindelijk bleek OMOS net iets beter te zijn op balk, zij behaalde 0,65 punten meer 60,10 – 59,45. De hoogste scores op balk waren voor Limme en Jildou die allebei 12,50 scoorde. Jildou deed zelfs een koprol op de balk, zonder er af te vallen.

Daarna gingen we naar de brug, best een moeilijk toestel als je nog niet zo lang turnt, maar de K&V meisjes hebben hard geoefend en er waren mooie oefeningen te zien. Hier had Manon de hoogste score van allemaal, een 12,30. K&V deed het zo goed op brug dat ze zelfs wisten te winnen met 3,8 punten 56,80 – 53,00.

Na een korte pauze met wat limonade en een snoepje voor de deelneemsters werd er het een en ander verbouwd zodat we verder konden op sprong en brug. OMOS koos voor de lange mat, dus K&V begon op sprong. Bij Limme lukte bij het inturnen de handstand ineens niet meer, dus mocht ze gewoon de zweefrol doen. Ze had een harde aanloop en plots stond ze stil in de plankoline. Helaas was dit een 0 sprong, maar je mag altijd 2 keer springen waarbij het gemiddelde van beide cijfers telt. Limme wist zich supergoed op te laden en sprong een prachtige 2e sprong, wat echt heel stoer is na zo’n teleurstelling. Vienna overkwam hetzelfde, ze had een keurige eerste sprong en weigerde bij de 2e sprong. Lieke, Lotte, Felien, Nienke en Jildou sprongen allemaal prachtige zweefrollen. Manon en Esther kunnen al een handstand en lieten hele mooie sprongen zien, ze hadden de hoogste punten op sprong een 13,60 voor Manon en een 13,80 voor Esther. Als we hard oefenen kunnen de volgende wedstrijd misschien wel meer kinderen een handstand. Bij OMOS turnden bijna alle meisjes een handstand, maar toch wist K&V op sprong te winnen, met 0,7 punten 65,90 – 65,20.

Het laatste toestel was de lange mat, doordat dit het laatste toestel was, waren de onervaren meisjes de focus een beetje kwijt. Waardoor er foutjes werden gemaakt, zoals dingen vergeten (2 punten aftrek per keer). Maar ondanks dat turnden de meisjes hele mooie oefeningen op het laatste toestel in hun eerste wedstrijd. De winst ging hier naar OMOS met 1.05 punten 64,90 – 63,85.

Nadat alle toestellen met vereende krachten waren opgeruimd kon de uitslag bekend gemaakt worden. De winst in deze wedstrijd ging heel verrassend naar K&V, dit hadden we echt niet verwacht in onze eerste wedstrijd, we deden mee voor de ervaring , daarom waren we dan ook heel erg blij met deze gewonnen wedstrijd.
K&V 246,00 punten en OMOS 243,20 punten.
Individueel hadden de Lekkerlandse meisjes het ook heel goed gedaan.
Esther Oosterwijk werd 2e met 0,05 achterstand op nummer 1.
4e Manon van Vliet
5e Jildou Stam
6e Lotte Haksteeg
10e Lieke Weerheim
11e Nienke Roos
13e Limme van Vliet die als haar eerste sprong wel gelukt was en net zo mooi was als haar 2e gewoon eerste was geworden.
15e Vienna Lemans was met 2 goede sprongen ook iets hoger geëindigd
16e Felien Ros heeft in deze wedstrijd nog geen balk geturnd

We hebben nog een hele poos om hard te oefenen, de volgende wedstrijd voor deze meisjes is op 18 maart, dan zijn de onderlinge wedstrijden.
Op 1 april (geen grap) turnen we onze 2e RTT wedstrijd in Dordrecht tegen Sparta.

Geplaatst in Geen categorie.