Laatste poulewedstrijd instap

De instap ging voor hun laatste competitiewedstrijd naar Meerkerk. De eerste uitwedstrijd deze competitie. Maartje ging niet mee, ze is geblesseerd aan haar knie. Daarom mocht deze laatste wedstrijd Noor meedoen, om eens te proeven aan een wedstrijd.
Omdat wij de gasten waren, mochten we kiezen of we op balk of brug wilde beginnen. We  begonnen de wedstrijd op de balk, onze eigen balk heeft een soft top, daardoor is die wat zachter. De balk in Meerkerk heeft dat niet, dus de meisjes vonden de balk wat hard. Melissa begon op balk en liet meteen een mooie oefening zien, met handstand en een koprol tot hurkzit en zonder val.  Deze oefening werd hoog gewaardeerd met een 13.05. Ook Sterre liet een mooie oefening zien, met een 13.15 als cijfer. Zoë gleed na haar opsprong met haar hand van de balk en viel lelijk op de grond, ze was erg geschrokken maar had zich geen zeer gedaan. Toen de tranen waren gedroogd, klom ze heel stoer weer op de balk en maakte haar oefening keurig af. Shing Yu, Amber en Jemima turnden mooie oefeningen zonder val, waarbij Amber voor het eerst doorhurken als opsprong deed. Lotte en Selina vielen alle 2 met de klemrol van de balk, maar deden het verder keurig. Helaas vergat Madelijne een stukje in haar verder keurige oefening, de andere kinderen riepen nog, maar Madelijne had niet door wat ze moest doen. Dit kostte haar 2 punten wat natuurlijk heel jammer is, maar volgende keer beter. Omdat Noor de balkoefening nog niet helemaal uit haar hoofd weet hebben we er voor gekozen deze nog maar niet te turnen. We wisten de balk wel met ruim verschil te winnen, 61.50 – 49.75.

Het volgende onderdeel was brug, ook deze was weer wat anders dan bij ons thuis, de liggers voelde wat ruwer aan en de meisjes die een ondersprong als afsprong deden, moesten op een gewoon matje landen ipv op de valmat wat ze gewend zijn. Lotte begon op de brug, de oefening verliep best netjes, maar de afsprong vond ze waarschijnlijk toch wat lastig, met die kleine matjes en helaas turnde ze deze niet, wat haar helaas 2 punten aftrek opleverde. Toch turnde ze nog een mooie 11,80. Noor turnde op haar eerste wedstrijd een keurige 12.1. Goed gedaan hoor, nu nog hard oefenen op de koprol tot hoekhang, dan komt het helemaal goed. Selina en Madelijne turnde allebei een hoge 13. De andere meisjes Melissa, Shing Yu, Sterre, Zoë, Amber en Jemima lieten supermooie oefeningen zien, de jury vond ze zo mooi dat ze allemaal en cijfer tussen de 14,1 en de 14,6 kregen. Ook brug werd ruim gewonnen, met 71,50 – 64,30. Na 2 onderdelen was het verschil al 19 punten in ons voordeel.

We mochten kiezen, lmat of sprong en onze meisjes kozen voor mat. Melissa en Sterre lieten een mooie overslag zien, maar de rest van de meiden turnden een mooie arabier, deze wordt echt steeds mooier. Helaas was het hier Shing Yu die een onderdeel vergat, ze werd door de overige kinderen geholpen maar begreep niet helemaal wat ze nu moest doen. Evelien hielp haar even op weg, ze deed het boogje nu op een andere plek, wat wel wat aftrek geeft maar niet de 2 punten die het zou kosten als ze het niet zou doen. Ook de winst op lmat was voor ons, 65,70 – 58,40.

Het laatste onderdeel, de sprong was ook weer lastig, een net iets andere plankoline waar de meeste meisjes wat moeite mee hadden. Evelien kon met het inturnen nog net Jemima uit de lucht plukken zodat ze zich niet blesseerde.
Nadat de plankoline voor iedereen een stukje dichterbij werd gezet, ging het een stuk beter. Shing Yu turnde weer eens een supersprong en kreeg daarvoor de maximale score van 14.50 (hoger kan op sprong in deze categorie niet worden gescoord). Madelijne 14,00 en Sterre 14,15 hadden een bijna perfecte sprong. Maar ook de overige meisjes lieten mooie sprongen zien en werden beoordeeld tussen de 12.75 en 13.80. Ook het onderdeel sprong werd gewonnen door onze meiden 70,10 – 64,30.

De einduitslag was niet echt verrassend, K&V won met 268,80 – 236,75. Een verschil van maar liefst 32!! punten. Super gedaan hoor meiden, jullie gaan steeds mooier turnen.
Individueel was de eerste plaats voor Melissa met 54,90IMG_0158
2e            Sterre  54,80
3e            Shing Yu  53,20
4e            Amber 52,35
5e            Zoë 51,55
6e            Madelijne 51,10
7e            Jemima 50,65
8e            Selina 50,40
11e         Lotte 48,05
15e         Noor 36,90 (ze deed op 3 onderdelen mee)

Jullie zijn nu ongeslagen naar de Finale op 6 juni. In de Finale turnen 3 teams, maar ieder team begint weer met 0 punten, het maakt dus niet uit wat je het hele seizoen gedaan hebt. In de finale mogen er per toestel maar 6 meisjes turnen. Dit wordt dus nog een hele klus  voor Evelien, want alle 10 de meisjes mogen op 2 of 3 onderdelen turnen.

Geplaatst in Geen categorie.