2 keer kampioen en 2 keer zilver voor K&V Nieuw-Lekkerland

Zaterdag 4 juni werd in Gorinchem de finale van het Rayon turn Toernooi gehouden. Kracht & Vriendschap deed met 4 teams aan dit toernooi mee. Van januari tot en met mei werden er poulewedstrijden geturnd en kon je je plaatsen voor de finale. K&V heeft zich met alle 4 de teams geplaatst. En mochten de instap, beide verplicht B teams, keuze B en hun trainster Evelien Lagendijk naar Gorinchem.

’s Morgens werd er geturnd door de keuze B meiden. 5 teams hadden zich geplaatst voor de finale. Voor K&V turnde Ivana, Hester, Sarah, Tamara, Noa, Annick, Emily en Gloria. K&V begon de wedstrijd op sprong, dit verliep niet geheel naar wens en K&V eindigde als 5e. Bij het volgende toestel, de brug, blesseerde Ivana zich bij het inturnen waardoor ze vervangen moest worden door Emily. Alle meiden turnde strakke oefeningen en K&V werd 1e op dit toestel. Na 2 onderdelen waren ze gestegen naar een 4e plaats. Het volgende toestel was balk, ondanks dat er 3 meisjes van de balk vielen werd K&V hier keurig 2e en stegen naar een 2e plaats. Het laatste onderdeel, vloer, moest de beslissing brengen, na 6 nette vloer oefeningen en een mooie 3e plaats werd K&V uiteindelijk keurig 2e achter DVO Dordrecht en namen het zilver mee naar Nieuw-Lekkerland.

Tegelijkertijd turnden er ook 6 teams in de categorie verplicht B. K&V heeft in deze categorie 2 teams, beide teams hadden zich geplaatst en waren de trainingsmaatjes ineens elkaars concurrenten. Team 1 met Leonie, Ilse, Amy, Janelle, Jill, Melissa, Maartje en Ernestine. Team 2 bestond uit Sieb, Maud, Rachel, Sanne, Shing Yu, Lotte en Selina. Beide teams begonnen op vloer en K&V werd daar 4e en 2e. Op sprong worden ze 2e en 1e. De balk ging heel goed en ook daar werden ze 2e en 1e. Het laatste toestel brug is voor beide teams het minste toestel en hier werden ze dan ook 6e en 4e. Tijdens de prijsuitreiking was het heel spannend, uiteindelijk eindigde team 1 op de 2e plaats en won het zilver net voor Sparta Dordrecht die 0,05 punten minder scoorde, team 2 werd kampioen van het Rayon Dordrecht.

In de middag was het de beurt aan de instap: Noor, Madelijne, Amber, Zoë , Jemima en Esther. Deze meisjes hadden zich samen met DVO Dordrecht geplaatst voor deze finale. Het zou een spannende wedstrijd worden. DVO was op de balk, brug en sprong de betere ploeg. K&V was de beste op vloer, het verschil op vloer was echter zo groot dat DVO dat op de andere onderdelen niet meer goed kon maken en werd ook de instap kampioen van het Rayon Dordrecht.

K&V kon tevreden huiswaarts met 2 keer zilver en 2 keer goud.

Bekijk hier de foto’s!

Geplaatst in Geen categorie.